reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Litý kynutý koláč s borůvkami
Autor: Gurmet Litý kynutý koláč s borůvkami

Litý kynutý koláč s borůvkami

Hodnoceno: 2x
Naprosto „bezpodmínečný“ moučník českého léta, z vláčného kynutého těsta a s nádherně šťavnatou náplní. A také s nezaměnitelnou vůní.
do 2 hodin
12 porcí

reklama

reklama

Suroviny (12 porcí)

na drobenku:

Postup

  1. Všechny sypké suroviny smíchejte, přidejte vejce, mléko a olej a zpracujte na řidší těsto. Poprášené moukou a zakryté utěrkou ho nechte v teple asi 45 minut kynout.
  2. Těsto rozlijte na tukem vymazaný plech, poklaďte borůvkami a případně plátky mandlí.
  3. Zasypte drobenkou, připravenou promnutím uvedených surovin, a pečte v troubě předehřáté na 180 °C asi 40 minut.

reklama

Související témata: borůvky , borůvkový koláč , kynuté těsto , Sladké