Suroviny
- hladká mouka 500 g
- cukr krystal 30 g
- sušené droždí 10 g
- vejce 1 ks
- mléko 400 ml
- rostlinný olej 120 ml
- sůl 1 špetka
- borůvky 300-500 g
- mandlové plátky (nemusí být)
Na drobenku
- cukr krupice 75 g
- máslo (změklé) 75 g
- hrubá mouka 75 g
Postup přípravy
- Všechny sypké suroviny smíchejte, přidejte vejce, mléko a olej a zpracujte na řidší těsto. Poprášené moukou a zakryté utěrkou ho nechte v teple asi 45 minut kynout.
- Těsto rozlijte na tukem vymazaný plech, poklaďte borůvkami a případně plátky mandlí.
- Zasypte drobenkou, připravenou promnutím uvedených surovin, a pečte v troubě předehřáté na 180 °C asi 40 minut.