Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Litý kynutý koláč s borůvkami

12 porcí
do 2 hodin
Litý kynutý koláč s borůvkami
Litý kynutý koláč s borůvkami Autor: Gurmet
Naprosto „bezpodmínečný“ moučník českého léta, z vláčného kynutého těsta a s nádherně šťavnatou náplní. A také s nezaměnitelnou vůní.
Reklama

Suroviny (12 porcí)

na drobenku:

Reklama

Postup

  1. Všechny sypké suroviny smíchejte, přidejte vejce, mléko a olej a zpracujte na řidší těsto. Poprášené moukou a zakryté utěrkou ho nechte v teple asi 45 minut kynout.
  2. Těsto rozlijte na tukem vymazaný plech, poklaďte borůvkami a případně plátky mandlí.
  3. Zasypte drobenkou, připravenou promnutím uvedených surovin, a pečte v troubě předehřáté na 180 °C asi 40 minut.
Reklama

Časopis Gurmet - nejlepší škola vaření!Gurmet - letní dvojčíslo

V letním dvojčísle Gurmetu najdete na téměř 150 stranách lehká letní jídla na každý den v týdnu, tradiční předpisy z krásných Orlických hor či nejlepší ovocné knedlíky včetně postupu krok za krokem.

S dětmi si připravite osvěžující nanuky, můžete si zavařit letní úrodu nebo strávit příjemné chvíle u grilu s nevšedními recepty. Najdete tu jednoduché vaření na chatě a krásné recepty na využití lesních plodů či nových brambor. Na dovolenou zvou španělské speciality nebo saláty zvučných jmen, zatímco zdravá jídla z různých druhů mouky a takzvaných superpotravin vás okouzlí i svou chutí.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama