Nová místa k návštěvě: italské delikatesy nebo pekařina
Nová místa k návštěvě: italské delikatesy nebo pekařina
První pobočka restaurace L’Osteria
Restaurace L’Osteria, jejíž oblíbený koncept úspěšně funguje již v pěti evropských zemích, slavnostně otevřela svou první restauraci v Čechách. Jejím zázemím jsou prostory architektonického skvostu budovy Drn na Národní třídě v Praze. Rodinná atmosféra, čilý ruch, skvělé jídlo a pití a promyšlený interiér v duchu „srdečného Itala od vedle“ - to jsou prvky, které dělají L’Osterii jedinečnou. Menu restaurace je samozřejmě klasicky italské. Křupavá a tenká pizza pouze obřích rozměrů (o průměru 45cm ) přesahuje přes okraje talíře a je obvyklé, že si pár objedná jednu společnou s různě obloženými polovinami. Pizza těsto je připravováno denně podle původního italského tajného receptu. Přes noc odpočívá a další den ráno jej rozdělí pizzaiolos (pekaři pizzy) na stejně velké porce. Pasta je v nabídce čerstvá neboli fresca z vlastní pasta-manufaktury Pastificio č. 12, kde se vyrábí 15 druhů těstovin. Tak rozhodně zajděte! :)
Budova DRN; Národní 14, Praha
Třetí pobočka Vapiana v Myslbeku úspěšně otevřena
První VAPIANO restaurace byla otevřena před 16 lety v Hamburku. Přišla s unikátním konceptem „Fresh Casual Dining“ a odstartovala revoluci v současné gastronomii. Od té doby se síť těchto restaurací rozrostla na více než dvě stě poboček po celém světě a jedna z těch nejčerstvějších byla otevřena právě v Praze. První můžete najít v OC Quadrio ve Spálené ulici. Druhá, s fantastickou prosluněnou terasou, která vás úplně vytrhne z uspěchaného rytmu dne, je v OC Chodov. A třetí z pražské rodiny VAPIANO restaurací se právě teď v červenci otevřela v Galerii Myslbek v ulici Na Příkopě. Přímo v centru Prahy tak máte možnost zasednout k dlouhému dubovému stolu, pod stoletý olivovník, který je součástí každé pobočky VAPIANO, a nechat se unášet autentickou italskou kuchyní. Pizza, risotto, saláty, sezónní speciality i domácí pasta, kterou den co den připravují kuchaři- vapianisté v prosklené pasta manufaktuře. Samozřejmostí jsou lokální, zcela čerstvé suroviny, které se mění podle aktuální sezóny.
NG Myslbek; Na Příkopě 19-21, Praha
Pekařství a bistro Optimista
Naším posledním tipem na nově otevřené podniky je bistro/pekárna Optimista. Tento sympatický podnik otevřeli teprve nedávno v Pardubicích.
redaktorka FTV Prima