Vysoká, černá, pernatá, srstnatá. Taková může být divoká zvěř, kterou na podzim nosí myslivci z honů rovnou do kuchyně. Lesy a jehličí teď provoní také 13 pražských a 3 mimopražské restaurace, které budou v rámci festivalu RESTU Na Divoko nabízet od 20. října do 4. listopadu zvěřinová menu.
Nepropásněte zvěřinový festival Na Divoko!
Šéfkuchaři takových podniků, jakou jsou Lavande, Ginger a Fred nebo LaBoucherie podtrhnou zvěřinovou sezonu vlastními originálními specialitami. „Ve dvou až tříchodových menu všech 16 podniků se vedle sebe blýsknou pokrmy jako jelení po burgundsku nebo steak, dančí tataráček, kančí roláda, ale taky zaječí srdíčka nebo zvěřinový hamburger. Hlavní chody doplní i stylové sezonní dezerty z hrušek, kaštanů i jablek,“ představuje zvěřinové hody Pavel Suchánek, zakladatel RESTU.
Honitby divoké zvěře jsou sezonní záležitostí a probíhají každoročně od října do prosince. Právě v těchto podzimních měsících se zvěřinové maso už tradičně stává součástí naší kuchyně. „Českou klasiku máme zapsanou jako nutričně opravdu vydatnou. Zvěřina je ale typická velmi nízkým obsahem tuku. Maso divoké zvěře je libové a prokrvené, což mu dává tu výbornou chuť,“ zve ještě na RESTU Na Divoko Pavel Suchánek.
Menu se budou pohybovat ve většině případů okolo ceny 290 Kč a zarezervovat si místo v restauraci je opět možné skrz speciální stránky festivalu RESTU Na Divoko.
Zúčastněné restaurace
Ambroisie, Praha
La Boucherie & Bistrot M., Praha
ADA Restaurant, Praha
Restaurace Na Farkáně, Praha
Lavande restaurant, Praha
Stejkárna, Praha
U Tří housliček, Praha
Na Krásné vyhlídce, Praha
Putica, Praha
Kudy Kam, Praha
Ginger a Fred, Praha
Sluneční terasa T-Anker, Praha
Husinec, Praha
Lobster restaurant, Olomouc
Dvůr Hoffmeister, Číčovice
Farma Ptýrov, Mnichovo Hradiště
Autor: (tep), PR
redaktorka FTV Prima