Zrno zrnko otevírá hned 2 pobočky v novém areálu Nuselský pivovar
„Klasické“ Zrnko se vším, co na něm zákazníci milují, ale také premiérový koncept italské kavárny & bistra BOTTICELLI CAFÉ – oblíbená řemeslná pekárna Zrno zrnko má v nové městské čtvrti Nuselský pivovar rovnou dvojnásobné zastoupení.
Zrno zrnko Nuselský pivovar je pekařská kavárna s nabídkou poctivého řemeslného pečiva, výběrové kávy a doplňkovým prodejem farmářských produktů, jako jsou vejce, máslo, bio sýry či špičkové uzeniny. Nechybí nejoblíbenější produkty, tedy kváskový chléb, bagety, koláče, croissanty či loupáky. Provozovna má 10 míst k sezení, malou zahrádku a samozřejmě obslouží zákazníky kávou na místě i to-go.
Interiér řemeslné pekárny Zrno zrnko
Zdroj: Zrno zrnko
Interiér řemeslné pekárny Zrno zrnko
Zdroj:
Zrno zrnko
„Aby to pro obyvatele nebyla nuda, otevíráme také BOTTICELLI CAFÉ, které se od dosavadního pojetí Zrnka liší skoro ve všem! Zaprvé káva – jelikož v Zrnu máme spíš světle praženou kávu, říkali jsme si: co tam dát pravý opak – silné italské espresso? Zadruhé sortiment – můžete se těšit na plněnou focacciu, pinsu, ricottovo-pomerančové cannoli, římskou specialitu maritozzo a další italské delikatesy. Specifický je také interiér. Nacházíme se ve 300 let staré budově, proto jsme zvolili dřevo, které leželo přes 1 000 let na dně jezera a loni ho vytáhli těžaři v pískovně na Nymbursku. Je to dub a má krásnou kresbu,“ říká Ondřej Kuchař, spolumajitel řemeslné pekárny Zrno zrnko.
Název BOTTICELLI CAFÉ invenčně odkazuje k lokalitě, kterou protéká Botič, k inspiraci Itálií a odráží se také ve výzdobě kavárny & bistra. „Když do Google napíšete Botticelli, nabídne vám obraz Zrození Venuše. A jelikož ten dlouhodobě visí v Uffizi, rozhodli jsme se udělat remake: uznávaný fotograf (a náš věrný zákazník) Lukáš Dvořák pojal Venuši po svém, jako černobílou fotku, kterou jsme umístili hned vedle baru,“ dodává Ondřej Kuchař.
Taro group opět na KVIFF – letos s restaurací DIAN
Gastronomická skupina Taro group, která snoubí asijské chutě s evropskou gastro kulturou, se po roce opět vrací do Karlových Varů na Mezinárodní filmový festival – letos už popáté. Po čtyřech ročnících, kdy festivalové menu neslo podpis restaurace Gao Den, přebírá štafetu restaurace DIAN a spolu s Grandhotelem Pupp vás zve do oblíbené Pupp-up zóny.
DIAN na KVIFF
Zdroj: Taro Group
DIAN na KVIFF
Zdroj:
Taro Group
Festivalovou atmosféru si můžete užít do pátku 11. 7., denně od 12:00 do půlnoci na prostranství před Grandhotelem Pupp. DIAN se postará o jídlo, Grandhotel Pupp o osvěžující drinky a večerní bar. Na menu nebudou chybět stálice jako Bun Bo Nam Bo nebo Pho Bo s novou recepturou vývaru ze sesterského bistra PHO 100, ale i festivalové speciality – třeba La Lot, grilované vepřové v betelovém listu.
Rohlík znovu ve Varech: jídlo přes QR kód, živá hudba a program pro děti
Rohlík se i letos stal hrdým partnerem Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary. Ve Smetanových sadech znovu ožívá oblíbený Rohlík Park – rozšířený prostor s občerstvením z farmářských surovin, živou hudbou, relaxačními zónami, programem pro děti a zázemím pro členy klubu Rohlik Xtra. Návštěvníci si mohou vychutnat rohlíkovou atmosféru do 12. července a příjemnou novinkou je možnost objednat jídlo a nápoje přes QR kód pohodlně a s předstihem.
Po loňském úspěchu přichází Rohlík s dalšími vylepšeními: nové festivalové menu, širší výběr gastro zážitků včetně vegetariánských a veganských variant, dvojnásobný počet personálu i rozšířený prodej nápojů až do večerních hodin. Otevřeno je denně od 9 do 22 hodin, snídaňové menu se podává do 12 hodin. Nově je před festivalovou zónou také umístěn Rohlík Point, kde si návštěvníci mohou pohodlně vyzvednout své objednávky. „Festival v Karlových Varech není pro nás jen partnerství, je to každoroční příležitost být lidem blíž. Přinášíme do Varů to, co umíme nejlépe. Je to skvělé jídlo, servis a pohodlí, které funguje i uprostřed festivalového ruchu. Letos jsme se ještě víc zaměřili na kvalitu nabídky, udržitelnost i služby pro rodiny s dětmi. Naší prioritou je, aby se tu každý cítil dobře a měl vše, co potřebuje doslova na dosah,“ říká Martin Beháň, managing manager.
Rohlík Park na KVIFF
Zdroj: rohlik.cz
Rohlík Park na KVIFF
Zdroj:
rohlik.cz
Centrem festivalových aktivit je opět Rohlík Park ve Smetanových sadech, kde Rohlík nabízí jídlo po celý den, snídaňová i obědová menu, výběrovou kávu, domácí limonády, spritzery i zmrzliny. Kromě hlavní zóny je nově prodej nápojů i v přilehlé pergole. Kuchař Pavel Berky představí každé odpoledne svou cooking show, a to výhradně z produktů od rohlíkových dodavatelů. V nabídce nebudou chybět sladké i slané snacky, každý den speciální jídlo a samozřejmostí jsou také varianty pro vegetariány, vegany i návštěvníky s potravinovými intolerancemi, například bezlepková nebo bezlaktózová jídla. Pohodlí návštěvníků zajišťují místa k sezení ve stínu i deky k zapůjčení.
O doprovodnou hudební atmosféru se letos postará například hudební dvojice Emma Smetana a Jordan Haj, We are Domi, Farhia Project nebo Klára Vytisková. Všechny pokrmy i suroviny jsou pečlivě kontrolovány, aby se zamezilo plýtvání. Co se neprodá a je stále v pořádku, putuje do Potravinové banky Karlovarského kraje. Zbytky, které už darovat nelze, končí v kompostu. V Rohlík Parku budou použity jen kompostovatelné obaly, ekologické talíře bez plastů a klasické příbory.
Rodiny s dětmi ocení Rohlíček zónu, která i letos pojme až 270 dětí denně. Zóna nabízí přebalovací a kojící koutek, mikrovlnku, ohřívač, sterilizátor lahví a zastřešené parkoviště na kočárky. K dispozici je až pět zkušených chův a děti od tří let zde mohou zůstat až dvě hodiny. Součástí programu je devět různých divadelních představení, soutěže, dárky pro děti a zdarma hygienické produkty jako plenky a ubrousky.
Ambiente spustilo Atlas mas
Pro milovníky masa, vášnivé kuchaře a grilaře, teoretiky i praktiky spustilo Ambiente nový web s názvem Atlas mas. Kdo někdy tápal, jak se jmenují jednotlivé partie hovězího masa, na co se hodí a kde je na těle krávy najít, pak je tato stránka určená přímo pro něj. Na webu si lze jednotlivé partie jednoduše rozkliknout a zjistit, čím jsou charakteristické a co z nich uvařit.
Jak vybrat správné maso? Na co se hodí kližka a k čemu je dobrá květová špička? Co je hovězí veverka a jaký je rozdíl mezi nízkým a vysokým roštěncem? S tím vším poradí web Atlas mas. Průvodce pro všechny, kdo se chtějí ve světě masa lépe orientovat – bez složitých pojmů, zato s praktickými radami, obrázky a recepty. Přehledně zobrazuje jednotlivé partie skotu, vysvětluje jejich vlastnosti a nabízí návody na to, jak maso správně zpracovat a připravit.
„Atlas mas jsme vytvořili pro hosty restaurací, zákazníky řeznictví a všechny, kdo se o mase chtějí dozvědět víc. Chceme je inspirovat a ukázat, jak se maso dá zpracovat a využít,“ vysvětluje František Kšána, mistr řezník z Amasa, který se podílel na tvorbě obsahu. „Projekt je unikátní i v tom, že v něm spojujeme vše, co v Amase děláme už od roku 2012, kdy jsme začali pojmenovávat v Česku dosud nepojmenované partie a části masa. Už se nám rýsují další partie, které budeme postupně do mapy doplňovat,“ dodává.
Atlas mas od Ambiente
Zdroj: se souhlasem Ambiente
Atlas mas od Ambiente
Zdroj:
se souhlasem Ambiente
Web je úzce spojený s blogem Milujeme dobré maso, na který odkazuje. Kromě praktických obrázků tu proto zájemci najdou také tipy na přípravu a spoustu receptů – ať už na domácí tatarák, steaky na grilu nebo dlouze tažený vývar. Recepty jsou jednoduché, přehledné a mnohdy doplněné o videa nebo tipy přímo od profesionálů z Amasa, Našeho masa či Kantýny.
Web se bude do budoucna ještě vylepšovat, jeho tvůrci s ním mají spoustu plánů. Například se rozšíří o další partie a recepty. „Jednotlivé části budeme přibližovat ještě podrobněji a půjdeme do hloubky každé partie. Budeme ukazovat, jak je maso variabilní, a v rámci receptů hostům popíšeme, jak s jednotlivými partiemi pracují například v Brasileiru, Lokálech nebo Pasta Fresce,“ doplňuje František Kšána. Dlouhodobou vizí je udělat web interaktivní a využitelný skrze 3D brýle. Uživatelé si tak budou moci „osahat“ a prohlédnout jednotlivé partie zblízka.
Zdroj: TZ; zdroj foto: TZ