Léto je v plném proudu! A proto jsme pro vás připravili pořádně nabitý Mixér, ve kterém najdete tipy na zajímavá menu v restauracích, nevšední zmrzlinové příchutě, dobroty ke grilování i osvěžující koktejl. Věříme, že si vyberete!

Mixér: zmrzky s alkoholem, letní nabídka restaurací, dobroty na grilovačku a signature KVIFF drink Zdroj: archiv Crème de la Crème
Mixér: zmrzky s alkoholem, letní nabídka restaurací, dobroty na grilovačku a signature KVIFF drink Zdroj: archiv Crème de la Crème
Léto je v plném proudu! A proto jsme pro vás připravili pořádně nabitý Mixér, ve kterém najdete tipy na zajímavá menu v restauracích, nevšední zmrzlinové příchutě, dobroty ke grilování i osvěžující koktejl. Věříme, že si vyberete!
Červenec v Crème de la Crème je měsícem letních pikniků a oslav. Pan Zmrzlinka vás zve ochutnat léto po svém. Bez klamu. Bez kompromisů. Začínáme zmrzlinou, která chutná jako svobodomyslné prázdniny. Malina s ginem a tonikem. Osvěžující, lehce drzá, s jemnou hořkostí, která zůstává na jazyku jako vzpomínka na něco, co se nestihlo stát. Zmrzlina pro ty, kdo se nebojí neobvyklých spojení.
Slunce tříštící se na sklenici v malém italském baru. Tak chutná další červencová specialita – sicilský pomeranč s aperolem. Není to jen citrus, není to jen alkohol. Je to letní večer, který si nechcete nechat vzít. Není ho třeba vysvětlovat. Stačí ho ochutnat.
Protože láska ke zmrzlině se má sdílet. 29. července stačí říct: „Zmrzlinu já miluju, proto si ji kupuju“ a druhá porce je vaše. Přijďte s kýmkoli – se sestrou, s tátou, s někým, koho jste právě potkali – a udělejte si malý letní svátek.
V Crème de la Crème navíc koncem června spustili ZMRZLINOVOU KLUBOVNU, věrnostní appku do mobilu, která odměňuje věrné zákazníky. Čím? Samozřejmě zmrzlinou. Aplikace má i další funkce, lze ji použít k nákupu nebo uplatňování dárkových poukazů, nebo si zmrzlinu prostřednictvím kreditů i předplácet. Takové měsíční předplatné na zmrzlinu – to je sen každého dítěte a nejednoho dospělého!
ABOVE Rooftop, střešní terasa pražského hotelu W Prague, láká od poloviny června na nové večerní menu, které vzniklo ve spolupráci s influencerkou a kuchařkou Chili Ta. Speciální fusion večeři si hosté mohou vychutnat každý den od 17 do 22 hodin až do 13. července – a to i bez nutnosti ubytování v hotelu.
Menu navržené exkluzivně pro W Prague se skládá ze dvou chodů a je postavené na sezónních surovinách s asijským twistem. Prvním z nich je Tongue Twister – grilovaný hovězí jazyk s karamelizovaným zelí a nakládanou mrkví. Druhý chod tvoří mátový humus s marinovaným vejcem a pečenou mrkví na kari másle. „Menu je takové fusion mých asijských kořenů a toho, co mě zkrátka baví. Mátový hummus je z arabské kuchyně, u masového chodu jsem pracovala s kusem masa, který možná pro někoho není sexy, ale maso nejsou jen steaky,“ říká Chili Ta.
Chili Ta představuje limitované menu na ABOVE Rooftop W Prague Zdroj: ABOVE Rooftop hotel W Prague
Jídla vznikla v úzké spolupráci s lokálními farmáři jako je Hana Součková nebo Karel Kalný ze Statku Mitrov. „Za poslední dva roky jsem měla šanci nahlédnout do zákulisí našeho zemědělství a jeho stavu. Je na čase, aby jídlo přestalo být jen o chuti, protože tím, co jíme, rozhodujeme i o tom, v jakém prostředí žijeme a kdo dostává pozornost,“ dodává.
Menu je k dispozici celé léto na terase ABOVE Rooftop každý den od 17 do 22 hodin. Exkluzivní menu vytvořené Chili v půlce července vystřídá další speciální nabídka – tentokrát od kuchařky Marcely Vuong.
Restaurace ZEM v designovém prostředí hotelu Andaz Prague otevírá dveře do světa rafinovaných letních chutí a zážitků. Prázdninové měsíce se ponesou v duchu sofistikovaných brunchů se sezónní tematikou, ústřicových večerů a posezení na terase v obklopení zeleně.
Každý čtvrtek večer se restaurace ZEM promění v ústřicový ráj. Čerstvé francouzské ústřice Fine de Claire se podávají s pečlivě vybranými bílými víny z Německa, České republiky i Francie. Nově otevřená terasa navíc uprostřed pulzující Prahy vytváří odlehčenou atmosféru a stává se tak ideálním útočištěm pro milovníky nejen mořských specialit.
Ústřicové večery v restauraci ZEM Zdroj: Andaz Prague
Stylové brunche, které restaurace nově uvedla na začátku roku, pokračují i v létě. Každou poslední neděli v měsíci vás čeká pětichodové menu s unikátním zaměřením založeným na precizním řemesle, lásce ke kvalitním ingrediencím a kreativní práci s tradičními českými chutěmi.
Brunche se konají v restauraci ZEM vždy poslední neděli v měsíci od 12:00 do 15:00 hodin. Cena je 1 595 korun na osobu včetně neomezené konzumace prosecca, studených a teplých nealkoholických nápojů a piva.
Radost z výtečných chutí a vůní, radost z vlastnoručně připraveného jídla, radost z objevování nových kombinací, sdílení s rodinou a přáteli… Grilování zkrátka přináší spoustu radostí, stačí si jen vybrat ty správné suroviny. Sezónní nabídku specialit na grilování připravilo československé Bistro U Býka, které najdete v Hybernské ulici nedaleko Prašné brány a Masarykova nádraží v centru Prahy.
Bistro U Býka na jednom místě nabízí to nejchutnější ze Slovenska. Většina produktů pochází přímo od společnosti TAURIS, která na Slovensku reprezentuje špičku potravinářského segmentu. Speciality na grilování jsou vyrobeny podle osvědčených receptur, výhradně z kvalitních ingrediencí, mají vysoký obsah masa a praktická balení vhodná na každou gril párty.
Grilovací sezóna začíná v Bistru u Býka v Hybernské Zdroj: Bistro u Býka
„S létem je tady sezóna grilování a my v Bistru U Býka se na ni těšíme spolu s vámi. Naše produkty spojují kvalitu, tradici a moderní styl stravování. Ať už připravujete velkou párty, nebo večeři pro dva, u nás vždy najdete to pravé,“ říká manažer Bistra U Býka Martin Hynek.
K oblíbeným stálicím patří Zipser špekáčky, tradiční oravská slanina, výtečné jsou také grilovací klobásy s medvědím česnekem, Zipser mini gril klobásy nebo klobásky s hovězím masem uzené na bukovém dřevu, pro milovníky zvěřiny jsou k mání klobásky s jelením masem uzené studeným kouřem. Mezi novinkami lákají k ochutnání třeba grilovací středomořské klobásy Mediteran a Bruschetta, pro více hostů u stolu se bude hodit půlkilový mix grilovacích klobásek.
Jen pár kroků od historického centra Prahy, na Alšově nábřeží u Mánesova mostu, se otevírá jeden z nejúchvatnějších pohledů na Pražský hrad a Karlův most. A co teprve, když z břehu vstoupíte na palubu lodi, která tady kotví! To se pak k okouzlující vyhlídce z hladiny Vltavy přidá ještě vytříbený gastronomický zážitek. Italská restaurace Marina Ristorante je vyhlášená skvělou kuchyní z čerstvých surovin, unikátní atmosférou a profesionálním servisem. Zkrátka ideální místo pro klidnou rodinnou večeři, romantické posezení i nezapomenutelnou oslavu.
Kuchyně Mariny je zásobená těmi nejčerstvějšími surovinami přímo od italského dodavatele. Zásadní je kvalita a poctivý přístup ke kuchařskému umění, což je znát v každém soustu a neodolatelné vůni. V menu nechybí domácí pasta, tradiční pizza a risotta, šťavnaté steaky a samozřejmě speciality z ryb či mořských plodů. Vždyť kde jinde si je náležitě vychutnat než přímo na lodi? Ke zdejším ikonickým pokrmům patří například čerstvá ryba pečená v soli nebo grilovaný humr s linguine, chilli, česnekem a cherry rajčaty.
Restaurace Marina Ristorante a jejich menu Zdroj: Restaurace Marina Ristorante
„Vaření pro mě znamená úctu k surovinám a hostům, jsem člověk, který hledá harmonii mezi kvalitními surovinami a kuchařským týmem, tak aby z toho těžil především spokojený host. Což by nešlo bez zkušenosti z celého světa a neustálého vzdělávání a hledání inspirace,“ říká šéfkuchař Petr Topol.
Lodní restaurace Marina má dvě prostorná patra a poskytuje tak ideální zázemí pro nejrůznější typy eventů. Komorní posezení pro několik kamarádů, celofiremní večírek nebo rozlučka se svobodou? Nic není problém. Ani hudba, doprovodný program, stylové dekorace… zdejší tým zkušených profesionálů připraví vše na míru konkrétní události a představám zákazníka.
I letošní léto přinese v restauracích Zátiší Group oblíbený letní festival. Je oslavou sezónních chutí, kreativní kuchyně a skvěle párovaných vín. Tento gastronomický zážitek v podobě tříchodového menu je dostupný za výjimečných 1 190 korun za osobu, včetně dvou sklenic vína a vody. Letní festival každoročně přináší unikátní možnost ochutnat tříchodová menu za speciální cenu. Menu jsou sestavená s důrazem na sezónnost a kreativitu.
Letní festival v restauraci Mlýnec Zdroj: Zátiší Group
V restauraci Mlýnec připravil šéfkuchař Láďa Vaníček například svěží letní gazpacho s rebarborou, třešněmi a mandlemi, dnes už signature jídlo čerstvě zauzený telecí tatarák s pohankou a yuzu majonézou nebo telecí filet mignon v trojobalu. V Zátiší zvolil šéfkuchař Daniel Bureš originální chlazenou polévku z vodního melounu s kozím sýrem a kerblíkem, netradiční celerové těstoviny s liškami a piniovými oříšky nebo dezert v podobě profiterolky s broskví, bobkovým listem a chili. Letní festival není jen o skvělém jídle, ale také o atmosféře, kterou máte možnost zažít za výjimečnou cenu. Počet míst je omezen, proto doporučujeme rezervaci předem.
Menu bude dostupné v Mlýnci od 1. do 31. července a V Zátiší od 1. do 27. července vždy během oběda a na brzké večeře s odchodem do 19 hodin. Cena menu je 1 190 korun a zahrnuje 3chodové menu, 2 skleničky vína, vodu. Členové Zátiší Gourmet Clubu mají zvýhodněnou cenu 1 071 korun.
Každou neděli od 12:00 do 15:00 se v restauraci SaSaZu v Holešovické tržnici koná jedinečný brunch s názvem Big in Japan. Tento nový koncept nabízí nezapomenutelný zážitek pro milovníky japonské gastronomie a tradičního brunche – spojení snídaně a oběda, známé jako brunch (breakfast and lunch).
V SaSaZu můžete ochutnat autentické japonské pokrmy inspirované touto tradiční kuchyní, především čerstvé sushi, sashimi a další speciality připravované z čerstvých surovin, které si restaurace dováží přímo pro tuto příležitost. V ceně brunche je zahrnutá sklenka prosecca nebo Mimosy jako aperitivu, dále neomezená konzumace jídel z japonského buffetu a vybraných nápojů.
Sunday Brunch Big in Japan v SaSaZu Zdroj: SaSaZu
Hosté si mohou během brunche také dopřát uvolňující thajskou masáž, která dokonale uklidní tělo i mysl. Pro malé návštěvníky je připravený zábavný dětský koutek plný interaktivních hraček a her, zatímco celý rodinný zážitek zpestří domácí kino s oblíbeným popcornem. Brunch Big in Japan je skvělou volbou nejen pro rodinné oslavy, ale i pro pohodové nedělní odpoledne plné vynikajících japonských specialit. Cena brunche je 1 650 korun pro dospělého, děti od 4 do 12 let platí 890 korun, a ti nejmenší (do 3 let) mají vstup zdarma.
Značka Don Papa s potěšením představuje oficiální drink Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary 2025 - Don Papa Premiere. Prémiový filipínský rum, inspirovaný mýty, legendami a příběhy skutečných lidí, zve návštěvníky festivalu k prožití jedinečného filmového okamžiku, a to z perspektivy hlavního hrdiny vlastního příběhu.
Během celého festivalového týdne bude Don Papa přítomen v Don Papa Baru v KVIFF.TV Parku, kde si návštěvníci mohou vychutnat signature koktejly v originálním prostředí Sugarlandie. Vyvrcholením festivalové atmosféry bude tropická Don Papa party, která se uskuteční 7. července. Čeká vás večer plný světel, zářivých barev a nezapomenutelné atmosféry. Dress code večera nese název Glow in the Jungle.
Don Papa Premiere oficiální drink KVIFF Zdroj: Lucie Desmond
Don Papa čerpá inspiraci z dávných mýtů a legend až po duši a jedinečnost lidí, kteří dodávají Sugarlandii její kouzlo. Přemýšleli jste někdy, co se stane, když se necháte unést okamžikem? Kam vás může zavést? Stejně jako film, i Don Papa oslavuje výjimečné okamžiky, které nás vtahují do jedinečných příběhů. Proto se Don Papa spojil s MFF Karlovy Vary a jeho oficiálním drinkem se stal Don Papa Premiere. Tento koktejl je pozvánkou do světel reflektorů, kde se každý může stát hlavní postavou vlastního příběhu.
Zdroj: TZ; zdroj foto: TZ
redaktorka FTV Prima
Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho webu.
Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů
prima-cnn-news
prima-zeny
prima-zoom
prima-fresh
prima-cool
playboy
lajk
prima-living