Inspirujte se tipy na vánoční dárky pro milovníky dobré kávy

Šálek dobré kávy dokáže povzbudit i pohladit. Milovníci tohoto moku určitě pod stromečkem ocení zásobu kvalitních zrn, hodí se ale i přístroj, který s přípravou lahodné kávy pomůže. Vsaďte na vychytané funkce i propracovaný design. Skvělé je i kávové předplatné, díky kterému obdarovaní dostanou zásobu kávy během celého roku.

Káva do zásoby

Každý kávomilec vám potvrdí, že čerstvost hraje v chuti kávy významnou roli. Proto určitě ocení kávové předplatné z české pražírny doubleshot. Můžete ho pro něj vybrat nejen podle délky, ale i podle množství, kolik kávy propije a jakou má rád, zkrátka mu předplatné nastavit na míru. Po celou dobu jeho trvání si obdarovaný navíc může objednávat cokoliv ze sortimentu doubleshotu s dopravou zdarma, takže se už nikdy nestane, že kafe by bylo, ale filtry došly... Ceny podle délky předplatného najdete ZDE.

Ta pravá, italská...

Prémiová italská zrnková káva Caffè Vergnano Espresso 100% Arabika je směsí nejlepších odrůd arabiky ze Střední a Jižní Ameriky. Je pražená v tradiční pražírně v Turíně a chutná přesně tak, jak si představujete to správné italské espresso. K dostání je ve stylové plechovce v 250g balení, najdete ji v obchodech Makro, Košík.cz, Billa za 219,90 Kč

Design a funkčnost

Kávovar Foodie na jeden šálek od dánské značky Rig-Tig se inspiroval designem 50. let, do moderních kuchyní ale vnáší současnou funkčnost. Skvěle poslouží v bytě i na pracovním stole. Oblé tvary a matný povrch v kombinaci s pastelovými barvami prozáří každou kuchyňskou linku. Kávovar (1 690 Kč), který nezabere skoro žádné místo, jednoduše zvládne připravit čerstvou kávu i do kelímku na cesty. Velmi snadno se ovládá a součástí balení je opakovaně použitelný filtr šetrný k životnímu prostředí. Ve stejném designu můžete pořídit i elektrický mlýnek na kávu (1 300 Kč). Produkty značky Rig-Tig můžete koupit v prodejně Villeroy & Boch ve 3. patře obchodního domu Kotva na náměstí Republiky v Praze nebo v e-shopu na www.luxurytable.cz.

Cesta do světa vůní a chutí

Potěšte své blízké balením vynikající zrnkové kávy JACOBS BARISTA ESPRESSO ITALIANO, která je inspirována uměním italských mistrů baristů a přináší vybraná kávová zrnka, která jsou pražená delší dobu při nižší teplotě. Darujte zážitek, který každý den probouzí smysly, přináší radost a otevírá bránu nekonečných možností přípravy perfektních šálků oblíbeného ristretta, espressa nebo třeba cappuccina. Jacobs Barista Espresso Italiano v balení 1 000 g  zakoupíte v široké obchodní síti za doporučenou maloobchodní cenu 519,90 Kč.

Variabilní kávovar pro každou příležitost

Automatické espresso Catler ES 7xx Porto je chytře vybavené 3 adaptéry pro všechny druhy nejběžnějších kapslí (S – Nespresso, M – Caffissimo/Tchibo, L – Dolce Gusto) a zároveň obsahuje i adaptér pro mletou kávu. Výměna adaptérů je velmi snadná a k tomu máte na výběr malou, střední nebo větší velikost šálku. Espresso Porto se prodává ve 4 barevných variantách. Pro svůj kompaktní tvar a jednoduchý design se vejde kdekoli – do miniaturních kuchyní, na pracovní stůl či na cesty. Výhodou je rychlé nahřátí a opravdu tichý provoz. Kávovar je v nabídce v základním modelu s označením ES 700, 701, 702, 703 Porto nebo v modelu s boxem pro adaptéry a kapsle ES 720, 721 Porto. Cena od 2 990 Kč.

Autor článku

Klára Michalová

Všechny články autora

šéfredaktorka FTV Prima , Prima FRESH

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů


Přečtěte si také

Recepty