Logo Prima Fresh Logo Prima Fresh
  • Menu
  • Recepty
  • Články
  • TV Program
  • Škola vaření
  • Recepty z TV
  • Speciál: Jablka
  • Těhotnej kuchař
  • Sledujte prima+
  • Vyhledávání
  • Můj profil
    • Nastavení účtu
    • Odhlásit se
    • Máte již účet?
      Přihlásit se
    • Jste tu poprvé?
      Vytvořte si účet

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Čokoláda
  • Témata
    • Recepty
    • Články
    • TV Program
    • Škola vaření
    • Recepty z TV
    • Speciál: Jablka
    • Těhotnej kuchař
    • Sledujte prima+
  • Přihlášení
    • Můj profil
    • Odhlásit se
Sledujte nás
  • Oblíbené recepty
    • Houby
    • Dýně
    • Rychlovky
  • Přílohy
    • Hranolky
    • Knedlíky
    • Kaše
  • Polévky
    • Česká klasika
    • Silné vývary
    • Krémové
  • Saláty
    • Těstoviny
    • Sladké
    • Bezmasá jídla
  • Populární kuchaři
    • Zdeněk Pohlreich
    • Jaroslav Sapík
    • Karolína Kamberská
  • Videorecepty
    • Teď vaří šéf!
    • Česko na talíři
    • Karolína, domácí kuchařka
  • Tipy a triky
    • Kam za jídlem
    • Vychytávky
    • Na nákupech
  • Novinky
    • Blog šéfredaktorky
    • Soutěž Fresh
    • Časopis
  • Prima+
  • CNN Prima NEWS
  • Prima ZOOM
  • Prima LIVING
  • Prima Ženy
  • Prima LAJK
Sledujte nás
Prima Fresh logo

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Čokoláda
Cukeťák aneb cuketový nákyp na plech s uzeným masem

Cukeťák aneb cuketový nákyp na plech s uzeným masem

Nejlepší recept na palačinky jako od maminky

Nejlepší recept na palačinky jako od maminky

Naprosto dokonalé spaghetti carbonara

Naprosto dokonalé spaghetti carbonara

Poctivá domácí česnečka s bramborem

Poctivá domácí česnečka s bramborem

Klasická čočka na kyselo se sázeným vejcem

Klasická čočka na kyselo se sázeným vejcem

Kuře na paprice s máslovými noky krok za krokem

Kuře na paprice s máslovými noky krok za krokem

Prima Fresh ■ Prima Fresh Články ze světa vaření Jak na to - Tipy a triky v kuchyni
Jak na to - Tipy a triky v kuchyni

Hit týdne

Další hity

Kuřecí kousky s pikantní medovou omáčkou

Kuřecí kousky s pikantní medovou omáčkou
Kuřecí kousky s pikantní medovou omáčkou
Hraběnčiny řezy s jablky a ořechy
Hraběnčiny řezy s jablky a ořechy
Hermelínová pomazánka se šunkou a vejci
Hermelínová pomazánka se šunkou a vejci
Živáňská vepřová pečeně
Živáňská vepřová pečeně
Populární
Řízky obalené naruby zapečené s cibulí
Řízky obalené naruby zapečené s cibulí
Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní
Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní
Trenčanské párky s fazolí – vylepšený domácí recept na trampskou klasiku
Trenčanské párky s fazolí – vylepšený domácí recept na trampskou klasiku
New York cheesecake – recept na klasický pečený dort ze smetanového sýra
New York cheesecake – recept na klasický pečený dort ze smetanového sýra
6 kreativních nových nápadů, jak připravit gin & tonic s moderním švihem
6 kreativních nových nápadů, jak připravit gin & tonic s moderním švihem

Trapné chvíle v italských restauracích zmizí. Staňte se znalci těstovin!

Staňte se znalcem těstovin

Staňte se znalcem těstovin

  • Zavřít
Staňte se znalcem těstovin

Staňte se znalcem těstovin

Pasta fresca, pasta secca, krátké, dlouhé, plněné, vaječné, bezvaječné, celozrnné. Farfalle, tagliatelle, fettuccine, penne, spaghetti, rigatoni, linguine, fusilli... Pokud zatím všemu rozumíte, nepotřebujete už číst dál, i když 400 druhů těstovin asi nezná nikdo z nás.

Seznam.cz banner

Pokud se v menu italských restauracích ztrácíte, připravili jsme pro vás seriál, který z vás udělá pravého odborníka!

Pravidla Itálie

Říká se, že pravý Ital umí žít a jeho život à la „dolce vita“ je mnohdy opravdu barevný a rozmanitý, a stejně tak je to i s těstovinami. V životě můžou být milovaná manželka a zbožňující milenka jedinou správnou kombinací nebo naprostým základem pro existenci. Druhů těstovin je nespočet, ale základ mají všechny stejný. Složeny jsou ze 100% tvrdé „vousaté“ pšenice pěstované nejčastěji v suchých oblastech a z vody. Variace složení, barvy a příchutě la pasta už mohou být pozměněny přidáním žloutků z vajíček nebo třeba špenátu, rajčat a dalších esencí a surovin.

MANŽELSTVÍ A MAKARÓNY CHUTNAJÍ JEN ZATEPLA. národní italské přísloví

Na úvod slovo od profesionálů

„Nejzákladnější rozdělení těstovin neboli italsky pasta je na pastu fresca (čerstvé, vyrobené k okamžité spotřebě) a pastu secca (sušené s větší trvanlivostí, vhodné ke skladování). Ve světě, hlavně na italském poloostrově, pak můžeme najít přes 400 druhů těstovin, které se vyznačují svou délkou, chutí, unikátním tvarem nebo jejich vlastním použitím. Za některými názvy se ukrývají velmi podobné těstoviny a jen opravdoví fajnšmekři vědí, v čem je háček,“ uvádí Giovanni Andrea Bernardini, šéfkuchař restaurace Aldente, která si zakládá na tradiční italské kuchyni s důrazem na čerstvé domácí těstoviny neboli pastu fresca.

Každá si zaslouží speciální péči

Každá těstovina je jedinečná, a musíme s ní proto i speciálně zacházet. Délka vaření i způsob servírování může být odlišný pro každý druh. To se týká i kombinací omáček či druhů masa, zeleniny a koření, které jsou doporučovány pro určitý druh pasty. Tradičně jsou známá již dávno osvědčená spojení, na která můžete v italských restauracích nejčastěji narazit. Nepsané pravidlo zní: silné, hutnější těstoviny = hustá silnější tmavá omáčka; tenké těstoviny = světlá lehčí omáčka. Navzdory tradicím je však faktem, že pravidla rádi porušujeme, takže i experimentem někdy můžeme objevit úžasnou harmonii chutí.

Regionalita hraje prim

Často variace mohou být regionální. Severní Itálie je známá všestranným použitím mouky a vajec, zatímco jižní Itálie používá standardní krupici ve směsi s vodou. Nejlepší pasta fresca v Itálii prý pochází z regionu Emilia Romagna s hlavním městem Bologna. Zde je typická pasta se smetanovou omáčkou. Další regionální rozdíly lze nalézt v Piemontu, regionu ohraničeném Alpami, kde jsou běžnými surovinami máslo a černé lanýže. Ostatní složky se liší, mohou být z brambor nebo třeba tvarohového sýru ricotta.

Encyklopedie těstovin

Tagliatelle a fettuccine

Správná výslovnost: talijatele a fetučíne

Parametry: průměr 4,3–5,8 mm

Popis: Oboje tyto těstoviny jsou v podstatě široké dlouhé nudle. Rozdíl není téměř žádný. Fettuccine jsou poněkud širší (8–10 mm), název je odvozen od slova fetuccia, což znamená „pentle“. Tagliatelle mají v průměru jen 4,3–5,8 mm), jsou o něco kratší. Tagliato znamená italsky „řezaný“. Není pravdou to, že rozdíl mezi tagliatelle a fettuccine je v místě vzniku. Oba názvy se prakticky používají po celé Itálii.

Penne

Správná výslovnost: pene

Parametry: průměr 8 mm, délka 40 mm

Popis: Patří ke krátkým těstovinám, které se dají pouze vařit nebo i zapékat. Díky rýhám a šikmým koncům se hodí k hustějším (sýrovým, smetanovým) omáčkám s masem či zeleninou, dobře v nich uvíznou. V je překladu můžeme označit jako „pera“.

Spaghetti

Správná výslovnost: spagety

Parametry: průměr 1,8–2 mm

Popis: Název špagety pramení ze slova spago, které znamená provaz. S omáčkami založenými na rajčatech jsou pro nás asi největší klasikou. Jsou znakem italské kuchyně. Rajčatová omáčka může obsahovat různé byliny (zvláště oregano a bazalku), olivový olej, maso nebo zeleninu. Známé jsou i špagety carbonara nebo amatriciana. Strouhanými tvrdými sýry, jako je pecorino či parmazán, jsou často posypané na vrchu.

Rigatoni

Správná výslovnost: rigatóny

Parametry: průměr 13 mm, délka 60 mm

Popis: Rigatoni mají rýhy po celé své délce. Na rozdíl od penne, jsou kolínka na konci zarovnány do pravého úhlu.

Název pochází z italského slova rigato – vroubkovaný, lemovaný. Rigatoni jsou oblíbené těstoviny na jihu Itálie, a to zejména na Sicílii. Jsou vhodnější pro omáčky se strouhaným sýrem než hladké těstoviny, protože se na nich ostatní suroviny lépe přichytí.

Linguine

Správná výslovnost: lingvíne

Parametry: 4 mm na šířku, jsou širší než špagety, ale ne tak široké jak fettuccine

Popis: Jméno linguine znamená v italštině "malé jazyky". Tenčí verze špaget se nazývá linguettine. Linguine vznikly v italském Janově v regionu Ligurie. Zatímco špagety tradičně doprovázejí maso a rajče, linguine jsou častěji podávány s mořskými plody nebo pestem.

Fusilli

Správná výslovnost: fuzíli

Parametry: průměr 5 mm, délka 40 mm

Popis: Slovo fusilli je zřejmě od odvozeno od slova fuso – kroucení, vývrtka. Spirálovité těstoviny připomínají lokny vlasů. Hodí se k masovým omáčkám a do salátů. Nacházejí se většinou v několika barevných variantách. Ostatní barvy mohou být vyrobeny vmícháním jiné přísady do těsta, což má vliv i na jejich chuť – například červená řepa nebo rajčata pro červenou, špenát pro zelenou a inkoust sépie pro černou.

Strozzapreti

Správná výslovnost: štrocaprety

Parametry: délka cca 10 cm, na rozdíl od špaget není tato těstovina jednotné velikosti nebo tvaru.

Popis: Název je odvozen od slova škrtit, legend je více, ale vždy mají něco společného se škrcením kněžích, kteří byli v dávných dobách staré Itálie prý moc nenasytní. Svým tvarem připomínají smotané svitky. Těsto se válí v tlustých plochých deskách. Ta se pak rozřeže na proužky. Pruhy jsou lehce krouceny nebo válcovány ručně mezi dlaněmi. Velké kusy těstoviny se rozdělí na cca 10cm kousky sevřením.

Autor: Michaela Králová & restaurace Aldente, zdroj fotografií: restaurace Aldente

Restaurace Aldente: Vězeňská 4, 110 00 Praha 1, telefon: 222 313 185, www.al-dente.cz

Otevírací doba: PO–NE 11.30–23.30

Sdílejte článek
Štítky Itálie zelenina restaurace maso těstoviny rajče omáčka špagety pasta tagliatelle těstoviny italská kuchyně domácí těstoviny

Návrhy pro vás

Dokonalý vídeňský řízek se salátem krok za krokem od Lubojatzky Couple Maso

Dokonalý vídeňský řízek se salátem krok za krokem od Lubojatzky Couple

Loudavé vaření: Stifado – řecký hovězí guláš s červeným vínem a rajčaty z pomalého hrnce Maso

Loudavé vaření: Stifado – řecký hovězí guláš s červeným vínem a rajčaty z pomalého hrnce

Dukátové buchtičky s dýňovým krémem – známá sladká klasika v podzimním kabátku Sladké

Dukátové buchtičky s dýňovým krémem – známá sladká klasika v podzimním kabátku

Bavorská sýrová polévka se slaninou a romadurem podle Marka Fichtnera Polévky

Bavorská sýrová polévka se slaninou a romadurem podle Marka Fichtnera

Křupavý květák se strouhankou, parmezánem a pažitkovou smetanou – rychlý a lahodný vege oběd Vegetariánské

Křupavý květák se strouhankou, parmezánem a pažitkovou smetanou – rychlý a lahodný vege oběd

Masové kuličky po thajsku – voňavá exotika s kokosovým mlékem a kari pastou Maso

Masové kuličky po thajsku – voňavá exotika s kokosovým mlékem a kari pastou

Krémové špaldoto se smetanou a vůní šafránu podle Huga Hromase Přílohy

Krémové špaldoto se smetanou a vůní šafránu podle Huga Hromase

Vánoční kokosové sušenky – ideální cukroví pro blížící se svátky Sladké

Vánoční kokosové sušenky – ideální cukroví pro blížící se svátky


Přečtěte si také

Maso
Dokonalý vídeňský řízek se salátem krok za krokem od Lubojatzky Couple

Dokonalý vídeňský řízek se salátem krok za krokem od Lubojatzky Couple

Prostřeno!
Prostřeno: Mascarpone s ovocem à la Simonka

Prostřeno: Mascarpone s ovocem à la Simonka

Prostřeno!
Prostřeno: Vepřová panenka s tymiánovými bramborami a borůvkovou omáčkou

Prostřeno: Vepřová panenka s tymiánovými bramborami a borůvkovou omáčkou

Prostřeno!
Prostřeno: Bramborová krémová polévka se zeleninou

Prostřeno: Bramborová krémová polévka se zeleninou

Prostřeno!
Prostřeno: Caprese s domácí bagetkou podle Simony

Prostřeno: Caprese s domácí bagetkou podle Simony

Maso
Loudavé vaření: Stifado – řecký hovězí guláš s červeným vínem a rajčaty z pomalého hrnce

Loudavé vaření: Stifado – řecký hovězí guláš s červeným vínem a rajčaty z pomalého hrnce

Sladké
Dukátové buchtičky s dýňovým krémem – známá sladká klasika v podzimním kabátku

Dukátové buchtičky s dýňovým krémem – známá sladká klasika v podzimním kabátku

Soutěžící
Simona Šedová má bezlepkovou dietu

Simona Šedová má bezlepkovou dietu

Recepty

  • Těstoviny
  • Sladké
  • Maso
  • Zelenina
  • Nápoje
  • Ryby a mořské plody
  • Polévky
  • Předkrmy a chuťovky
  • Vegetariánské
  • Ovoce
  • Saláty
  • Přílohy
Těstoviny
Těstoviny s květákem a krémovou omáčkou z gorgonzoly – delikátní rychlá večeře podle Zdeňka Pohlreicha

Těstoviny s květákem a krémovou omáčkou z gorgonzoly – delikátní rychlá večeře podle Zdeňka Pohlreicha

Bez masa: Smažené udon nudle se zeleninou na thajský způsob – barevná asijská směs z woku Vegetariánské

Bez masa: Smažené udon nudle se zeleninou na thajský způsob – barevná asijská směs z woku

Dýňové carbonara – podzimní variace na klasický recept podle Zdeňka Pohlreicha Těstoviny

Dýňové carbonara – podzimní variace na klasický recept podle Zdeňka Pohlreicha

Sladké
Dukátové buchtičky s dýňovým krémem – známá sladká klasika v podzimním kabátku

Dukátové buchtičky s dýňovým krémem – známá sladká klasika v podzimním kabátku

Vánoční kokosové sušenky – ideální cukroví pro blížící se svátky Sladké

Vánoční kokosové sušenky – ideální cukroví pro blížící se svátky

Mandlový koláč – jednoduchý nadýchaný dezert s jemným žloutkovým krémem Sladké

Mandlový koláč – jednoduchý nadýchaný dezert s jemným žloutkovým krémem

Maso
Dokonalý vídeňský řízek se salátem krok za krokem od Lubojatzky Couple

Dokonalý vídeňský řízek se salátem krok za krokem od Lubojatzky Couple

Loudavé vaření: Stifado – řecký hovězí guláš s červeným vínem a rajčaty z pomalého hrnce Maso

Loudavé vaření: Stifado – řecký hovězí guláš s červeným vínem a rajčaty z pomalého hrnce

Masové kuličky po thajsku – voňavá exotika s kokosovým mlékem a kari pastou Maso

Masové kuličky po thajsku – voňavá exotika s kokosovým mlékem a kari pastou

Maso
Pečená kuřecí stehna s kedlubnovým zelím – česká klasika s lehce netradiční přílohou

Pečená kuřecí stehna s kedlubnovým zelím – česká klasika s lehce netradiční přílohou

Kuřecí stehenní řízky s hořčicí a mrkví z jednoho hrnce – snadný a chutný oběd skoro bez práce Maso

Kuřecí stehenní řízky s hořčicí a mrkví z jednoho hrnce – snadný a chutný oběd skoro bez práce

Mrkvovo-jablečný salát s pomerančem a brusinkami – osvěžující vitamínová miska Saláty

Mrkvovo-jablečný salát s pomerančem a brusinkami – osvěžující vitamínová miska

Nápoje
Zlatý vír ve sklenici: Horse's Neck – objevte klasický koktejl s elegancí v každém loku

Zlatý vír ve sklenici: Horse's Neck – objevte klasický koktejl s elegancí v každém loku

Káva s houbou reishi – nevšední podzimní nápoj s kardamomem a medem Nápoje

Káva s houbou reishi – nevšední podzimní nápoj s kardamomem a medem

Dva drinky, jeden večer. Okouzlí vás spíše Aperol či Campari Spritz? Nápoje
12

Dva drinky, jeden večer. Okouzlí vás spíše Aperol či Campari Spritz?

Recepty
Wrap s tuňákovým salátem z konzervy, avokádem, rajčaty a jogurtovo-majonézovým dipem

Wrap s tuňákovým salátem z konzervy, avokádem, rajčaty a jogurtovo-majonézovým dipem

Treska puttanesca – ryba s omáčkou z rajčat, oliv, kaparů a ančoviček Ryby a mořské plody
5

Treska puttanesca – ryba s omáčkou z rajčat, oliv, kaparů a ančoviček

Pikantní pečená treska obalená v kořenicí směsi se zeleninovým kuskusem Ryby a mořské plody
7

Pikantní pečená treska obalená v kořenicí směsi se zeleninovým kuskusem

Polévky
Bavorská sýrová polévka se slaninou a romadurem podle Marka Fichtnera

Bavorská sýrová polévka se slaninou a romadurem podle Marka Fichtnera

Poctivá bažantí polévka – vývar s žampiony a čerstvými bylinkami Polévky

Poctivá bažantí polévka – vývar s žampiony a čerstvými bylinkami

Staročeská couračka – tradiční polévka s kysaným zelím a bramborami ve veganské verzi Polévky

Staročeská couračka – tradiční polévka s kysaným zelím a bramborami ve veganské verzi

Předkrmy a chuťovky
Řepné ravioly s modrým sýrem a datlemi – elegantní a efektní předkrm jako z restaurace

Řepné ravioly s modrým sýrem a datlemi – elegantní a efektní předkrm jako z restaurace

Slaní šneci se zelím a škvarky – oblíbená chuťovka s typicky českým šmrncem Předkrmy a chuťovky

Slaní šneci se zelím a škvarky – oblíbená chuťovka s typicky českým šmrncem

Asijský wrap s tofu podle Kevina z restaurace Sia – rychlý oběd, který má šmrnc Předkrmy a chuťovky

Asijský wrap s tofu podle Kevina z restaurace Sia – rychlý oběd, který má šmrnc

Vegetariánské
Křupavý květák se strouhankou, parmezánem a pažitkovou smetanou – rychlý a lahodný vege oběd

Křupavý květák se strouhankou, parmezánem a pažitkovou smetanou – rychlý a lahodný vege oběd

Fazolové kuličky s mrkvovou kaší a kapustovým pestem – zdravé a chutné vegetariánské jídlo Vegetariánské

Fazolové kuličky s mrkvovou kaší a kapustovým pestem – zdravé a chutné vegetariánské jídlo

Bez masa: Smažené udon nudle se zeleninou na thajský způsob – barevná asijská směs z woku Vegetariánské

Bez masa: Smažené udon nudle se zeleninou na thajský způsob – barevná asijská směs z woku

Sladké
Makové a tvarohové hřebínky se švestkami a meruňkami – voňavé pečivo jako od babičky

Makové a tvarohové hřebínky se švestkami a meruňkami – voňavé pečivo jako od babičky

Mrkvovo-jablečný salát s pomerančem a brusinkami – osvěžující vitamínová miska Saláty

Mrkvovo-jablečný salát s pomerančem a brusinkami – osvěžující vitamínová miska

Kuřecí plátky s pečeným kaki – nevšední spojení masa a sladkého ovoce Maso

Kuřecí plátky s pečeným kaki – nevšední spojení masa a sladkého ovoce

Saláty
Mrkvovo-jablečný salát s pomerančem a brusinkami – osvěžující vitamínová miska

Mrkvovo-jablečný salát s pomerančem a brusinkami – osvěžující vitamínová miska

Ensalada Murciana – osvěžující španělský salát z Murcie se zásadně připravuje z konzervovaných rajčat Saláty

Ensalada Murciana – osvěžující španělský salát z Murcie se zásadně připravuje z konzervovaných rajčat

Fitness zeleninový salát s červenou řepou a pekanovými ořechy – rychlý oběd do práce Saláty

Fitness zeleninový salát s červenou řepou a pekanovými ořechy – rychlý oběd do práce

Přílohy
Krémové špaldoto se smetanou a vůní šafránu podle Huga Hromase

Krémové špaldoto se smetanou a vůní šafránu podle Huga Hromase

Zapečený rýžový nákyp s dýní, cuketou a sýrem – podzimní pečená dobrota plná barev i chutí Přílohy

Zapečený rýžový nákyp s dýní, cuketou a sýrem – podzimní pečená dobrota plná barev i chutí

Bramborové knedlíky plněné pražskou šunkou se zadělávaným zelím podle Lokálu Maso

Bramborové knedlíky plněné pražskou šunkou se zadělávaným zelím podle Lokálu

Nejlepší recepty e-mailem

Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho webu.

Newsletter

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

background

prima-cnn-news

Je možné, že se vrátím, řekla Pekarová. Zdůraznila, že netouží po moci, ale chce pomoci Polární záře už za pár hodin opět rozzáří oblohu nad Českem. Kde a kdy ji můžete pozorovat? Rajchl se stal místopředsedou sněmovního výboru pro obranu. Fandí Rusku, kritizuje volbu Bartoš

prima-zeny

Dřív jsem riskoval, dnes chci klid, říká Lukáš Vaculík. V práci sází na lidi Farmář Kotek si kvůli chráněným rostlinám pořizuje ovce jako sekačky a stěhuje kurník Lukáš Vaculík jako lékař podezřelý ze sériových vražd. prima+ uvádí kriminálku Noční operatér

prima-zoom

VIDEO: Prohlídka kokainové ponorky Novou záhadu u pyramid v Gíze zatím nerozklíčovaly ani nejmodernější přístroje Pád tureckého letadla zachytila kamera. Nehodu nikdo nepřežil

prima-fresh

Dokonalý vídeňský řízek se salátem krok za krokem od Lubojatzky Couple Loudavé vaření: Stifado – řecký hovězí guláš s červeným vínem a rajčaty z pomalého hrnce Dukátové buchtičky s dýňovým krémem – známá sladká klasika v podzimním kabátku

prima-cool

Seriálový Vetřelec dostává 2. sérii Super Mario 2 a Toy Story 5: Zábavné první trailery největších animovaných hitů roku 2026 Podívejte se na 7 nejlepších scén s Dolphem Lundgrenem

playboy

Co vás čeká v magazínu Playboy červenec – srpen 2025? Playboy v Česku pokračuje. Letní vydání s Lyndah Célin Broda potvrzuje sílu značky Věční dramatici a mistři výmluv: Pět znamení emocionálních analfabetů

lajk

Martyho frky: Táta kvůli mému humoru málem přišel o práci, vypráví kontroverzní Řezník Rapper Vercetti vyfasoval na Slovensku 5 let vězení, pak bude ze země vyhoštěn Nový objev Kazmy? Blondýnka se s ním vodí za ruce a fotí se na místě jako Rosecká

prima-living

Dům, kde vyrůstal Trump, je na prodej. Vyvolávací cena je 2,3 milionu dolarů Žádnou šunku ani mléko. Pro kočky je lidské jídlo často toxické Skořápky vlašských ořechů nevyhazujte! Zkuste čaj proti kašli a pro krásné vlasy

Populární témata

Jak zhubnout Nejlepší filmy 2024 Nejlepší horory TV program Změna času Partie Počasí Kdy budou volby ZOO Nové začátky Auto – katalog 7 pádů Honzy Dědka Volby 2025 Svařené víno Tatarák podle Pohlreicha Aloe vera Pěstování lichořeřišnice Výpočet ascendentu Tvarohové knedlíky Nejlepší palačinky Švestkový koláč

O FTV Prima Management Volná místa Press Reklama Castingy a výzvy HbbTV Kontakty Podmínky užívání Zpracování osobních údajů Cookies Nápověda Vlastník FTV Prima spol. s r.o. Redakce Nahlásit chybu Nastavení soukromí
App Store Google Play
© FTV Prima spol. s r.o.