Logo Prima Fresh Logo Prima Fresh
  • Menu
  • Recepty
  • Články
  • TV Program
  • Škola vaření
  • Recepty z TV
  • Speciál: Cukroví
  • Těhotnej kuchař
  • Sledujte prima+
  • Vyhledávání
  • Můj profil
    • Nastavení účtu
    • Odhlásit se
    • Máte již účet?
      Přihlásit se
    • Jste tu poprvé?
      Vytvořte si účet

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Čokoláda
  • Témata
    • Recepty
    • Články
    • TV Program
    • Škola vaření
    • Recepty z TV
    • Speciál: Cukroví
    • Těhotnej kuchař
    • Sledujte prima+
  • Přihlášení
    • Můj profil
    • Odhlásit se
Sledujte nás
  • Oblíbené recepty
    • Houby
    • Dýně
    • Rychlovky
  • Přílohy
    • Hranolky
    • Knedlíky
    • Kaše
  • Polévky
    • Česká klasika
    • Silné vývary
    • Krémové
  • Saláty
    • Těstoviny
    • Sladké
    • Bezmasá jídla
  • Populární kuchaři
    • Zdeněk Pohlreich
    • Jaroslav Sapík
    • Karolína Kamberská
  • Videorecepty
    • Teď vaří šéf!
    • Česko na talíři
    • Karolína, domácí kuchařka
  • Tipy a triky
    • Kam za jídlem
    • Vychytávky
    • Na nákupech
  • Novinky
    • Blog šéfredaktorky
    • Soutěž Fresh
    • Časopis
  • Prima+
  • CNN Prima NEWS
  • Prima ZOOM
  • Prima LIVING
  • Prima Ženy
  • Prima LAJK
Sledujte nás
Prima Fresh logo

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Čokoláda
Banana bread – jednoduchý recept na banánový chlebíček s ořechy a čokoládou

Banana bread – jednoduchý recept na banánový chlebíček s ořechy a čokoládou

Sekaná jako od babičky

Sekaná jako od babičky

Hned měkké vánoční perníčky s medem

Hned měkké vánoční perníčky s medem

Klasický recept na vánoční bramborový salát

Klasický recept na vánoční bramborový salát

Naprosto dokonalé spaghetti carbonara

Naprosto dokonalé spaghetti carbonara

Nejlepší recept na palačinky jako od maminky

Nejlepší recept na palačinky jako od maminky

Prima Fresh ■ Prima Fresh Články ze světa vaření Jak na to - Tipy a triky v kuchyni
Jak na to - Tipy a triky v kuchyni

Hit týdne

Další hity

Kokosové kuličky Rafaelo

Kokosové kuličky Rafaelo
Kokosové kuličky Rafaelo
Indické butter chicken
Indické butter chicken
Čokoládový koláč
Čokoládový koláč
Sloní žrádlo
Sloní žrádlo
Populární
Řízky obalené naruby zapečené s cibulí
Řízky obalené naruby zapečené s cibulí
Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní
Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní
Trenčanské párky s fazolí – vylepšený domácí recept na trampskou klasiku
Trenčanské párky s fazolí – vylepšený domácí recept na trampskou klasiku
New York cheesecake – recept na klasický pečený dort ze smetanového sýra
New York cheesecake – recept na klasický pečený dort ze smetanového sýra
6 kreativních nových nápadů, jak připravit gin & tonic s moderním švihem
6 kreativních nových nápadů, jak připravit gin & tonic s moderním švihem

Trapné chvíle v italských restauracích zmizí. Staňte se znalci těstovin!

Staňte se znalcem těstovin

Staňte se znalcem těstovin

  • Zavřít
Staňte se znalcem těstovin

Staňte se znalcem těstovin

Pasta fresca, pasta secca, krátké, dlouhé, plněné, vaječné, bezvaječné, celozrnné. Farfalle, tagliatelle, fettuccine, penne, spaghetti, rigatoni, linguine, fusilli... Pokud zatím všemu rozumíte, nepotřebujete už číst dál, i když 400 druhů těstovin asi nezná nikdo z nás.

Seznam.cz banner

Pokud se v menu italských restauracích ztrácíte, připravili jsme pro vás seriál, který z vás udělá pravého odborníka!

Pravidla Itálie

Říká se, že pravý Ital umí žít a jeho život à la „dolce vita“ je mnohdy opravdu barevný a rozmanitý, a stejně tak je to i s těstovinami. V životě můžou být milovaná manželka a zbožňující milenka jedinou správnou kombinací nebo naprostým základem pro existenci. Druhů těstovin je nespočet, ale základ mají všechny stejný. Složeny jsou ze 100% tvrdé „vousaté“ pšenice pěstované nejčastěji v suchých oblastech a z vody. Variace složení, barvy a příchutě la pasta už mohou být pozměněny přidáním žloutků z vajíček nebo třeba špenátu, rajčat a dalších esencí a surovin.

MANŽELSTVÍ A MAKARÓNY CHUTNAJÍ JEN ZATEPLA. národní italské přísloví

Na úvod slovo od profesionálů

„Nejzákladnější rozdělení těstovin neboli italsky pasta je na pastu fresca (čerstvé, vyrobené k okamžité spotřebě) a pastu secca (sušené s větší trvanlivostí, vhodné ke skladování). Ve světě, hlavně na italském poloostrově, pak můžeme najít přes 400 druhů těstovin, které se vyznačují svou délkou, chutí, unikátním tvarem nebo jejich vlastním použitím. Za některými názvy se ukrývají velmi podobné těstoviny a jen opravdoví fajnšmekři vědí, v čem je háček,“ uvádí Giovanni Andrea Bernardini, šéfkuchař restaurace Aldente, která si zakládá na tradiční italské kuchyni s důrazem na čerstvé domácí těstoviny neboli pastu fresca.

Každá si zaslouží speciální péči

Každá těstovina je jedinečná, a musíme s ní proto i speciálně zacházet. Délka vaření i způsob servírování může být odlišný pro každý druh. To se týká i kombinací omáček či druhů masa, zeleniny a koření, které jsou doporučovány pro určitý druh pasty. Tradičně jsou známá již dávno osvědčená spojení, na která můžete v italských restauracích nejčastěji narazit. Nepsané pravidlo zní: silné, hutnější těstoviny = hustá silnější tmavá omáčka; tenké těstoviny = světlá lehčí omáčka. Navzdory tradicím je však faktem, že pravidla rádi porušujeme, takže i experimentem někdy můžeme objevit úžasnou harmonii chutí.

Regionalita hraje prim

Často variace mohou být regionální. Severní Itálie je známá všestranným použitím mouky a vajec, zatímco jižní Itálie používá standardní krupici ve směsi s vodou. Nejlepší pasta fresca v Itálii prý pochází z regionu Emilia Romagna s hlavním městem Bologna. Zde je typická pasta se smetanovou omáčkou. Další regionální rozdíly lze nalézt v Piemontu, regionu ohraničeném Alpami, kde jsou běžnými surovinami máslo a černé lanýže. Ostatní složky se liší, mohou být z brambor nebo třeba tvarohového sýru ricotta.

Encyklopedie těstovin

Tagliatelle a fettuccine

Správná výslovnost: talijatele a fetučíne

Parametry: průměr 4,3–5,8 mm

Popis: Oboje tyto těstoviny jsou v podstatě široké dlouhé nudle. Rozdíl není téměř žádný. Fettuccine jsou poněkud širší (8–10 mm), název je odvozen od slova fetuccia, což znamená „pentle“. Tagliatelle mají v průměru jen 4,3–5,8 mm), jsou o něco kratší. Tagliato znamená italsky „řezaný“. Není pravdou to, že rozdíl mezi tagliatelle a fettuccine je v místě vzniku. Oba názvy se prakticky používají po celé Itálii.

Penne

Správná výslovnost: pene

Parametry: průměr 8 mm, délka 40 mm

Popis: Patří ke krátkým těstovinám, které se dají pouze vařit nebo i zapékat. Díky rýhám a šikmým koncům se hodí k hustějším (sýrovým, smetanovým) omáčkám s masem či zeleninou, dobře v nich uvíznou. V je překladu můžeme označit jako „pera“.

Spaghetti

Správná výslovnost: spagety

Parametry: průměr 1,8–2 mm

Popis: Název špagety pramení ze slova spago, které znamená provaz. S omáčkami založenými na rajčatech jsou pro nás asi největší klasikou. Jsou znakem italské kuchyně. Rajčatová omáčka může obsahovat různé byliny (zvláště oregano a bazalku), olivový olej, maso nebo zeleninu. Známé jsou i špagety carbonara nebo amatriciana. Strouhanými tvrdými sýry, jako je pecorino či parmazán, jsou často posypané na vrchu.

Rigatoni

Správná výslovnost: rigatóny

Parametry: průměr 13 mm, délka 60 mm

Popis: Rigatoni mají rýhy po celé své délce. Na rozdíl od penne, jsou kolínka na konci zarovnány do pravého úhlu.

Název pochází z italského slova rigato – vroubkovaný, lemovaný. Rigatoni jsou oblíbené těstoviny na jihu Itálie, a to zejména na Sicílii. Jsou vhodnější pro omáčky se strouhaným sýrem než hladké těstoviny, protože se na nich ostatní suroviny lépe přichytí.

Linguine

Správná výslovnost: lingvíne

Parametry: 4 mm na šířku, jsou širší než špagety, ale ne tak široké jak fettuccine

Popis: Jméno linguine znamená v italštině "malé jazyky". Tenčí verze špaget se nazývá linguettine. Linguine vznikly v italském Janově v regionu Ligurie. Zatímco špagety tradičně doprovázejí maso a rajče, linguine jsou častěji podávány s mořskými plody nebo pestem.

Fusilli

Správná výslovnost: fuzíli

Parametry: průměr 5 mm, délka 40 mm

Popis: Slovo fusilli je zřejmě od odvozeno od slova fuso – kroucení, vývrtka. Spirálovité těstoviny připomínají lokny vlasů. Hodí se k masovým omáčkám a do salátů. Nacházejí se většinou v několika barevných variantách. Ostatní barvy mohou být vyrobeny vmícháním jiné přísady do těsta, což má vliv i na jejich chuť – například červená řepa nebo rajčata pro červenou, špenát pro zelenou a inkoust sépie pro černou.

Strozzapreti

Správná výslovnost: štrocaprety

Parametry: délka cca 10 cm, na rozdíl od špaget není tato těstovina jednotné velikosti nebo tvaru.

Popis: Název je odvozen od slova škrtit, legend je více, ale vždy mají něco společného se škrcením kněžích, kteří byli v dávných dobách staré Itálie prý moc nenasytní. Svým tvarem připomínají smotané svitky. Těsto se válí v tlustých plochých deskách. Ta se pak rozřeže na proužky. Pruhy jsou lehce krouceny nebo válcovány ručně mezi dlaněmi. Velké kusy těstoviny se rozdělí na cca 10cm kousky sevřením.

Autor: Michaela Králová & restaurace Aldente, zdroj fotografií: restaurace Aldente

Restaurace Aldente: Vězeňská 4, 110 00 Praha 1, telefon: 222 313 185, www.al-dente.cz

Otevírací doba: PO–NE 11.30–23.30

Sdílejte článek
Štítky Itálie zelenina restaurace maso těstoviny rajče omáčka špagety pasta tagliatelle těstoviny italská kuchyně domácí těstoviny

Návrhy pro vás

Čedarové sušenky – slaná chuťovka jako stvořená ke sklence vína nebo bublinek Předkrmy a chuťovky

Čedarové sušenky – slaná chuťovka jako stvořená ke sklence vína nebo bublinek

Kuře na paprice s klobásou – poctivý domácí paprikáš s pikantním šmrncem Maso

Kuře na paprice s klobásou – poctivý domácí paprikáš s pikantním šmrncem

Wellington z červené řepy – bezmasá varianta legendárního anglického pokrmu Vegetariánské

Wellington z červené řepy – bezmasá varianta legendárního anglického pokrmu

Bílá zabijačková polévka z jitrnic s kroupami – poctivá klasika, která zahřeje na duši Polévky

Bílá zabijačková polévka z jitrnic s kroupami – poctivá klasika, která zahřeje na duši

Regionální klasika z Plzně: Vošouch s domácím kysaným zelím podle Lokálu Pod Divadlem Předkrmy a chuťovky

Regionální klasika z Plzně: Vošouch s domácím kysaným zelím podle Lokálu Pod Divadlem

Řezy s pomerančovým krémem a čokoládovou polevou – svěží moučník na plech Sladké

Řezy s pomerančovým krémem a čokoládovou polevou – svěží moučník na plech

Jumeokbap: Korejské rýžové koule – výborná svačina, která má duši Předkrmy a chuťovky

Jumeokbap: Korejské rýžové koule – výborná svačina, která má duši

Francouzský moučník Marjolaine – sladké řezy s čokoládou, žloutkovým krémem a griliášem Sladké

Francouzský moučník Marjolaine – sladké řezy s čokoládou, žloutkovým krémem a griliášem


Přečtěte si také

Předkrmy a chuťovky
Čedarové sušenky – slaná chuťovka jako stvořená ke sklence vína nebo bublinek

Čedarové sušenky – slaná chuťovka jako stvořená ke sklence vína nebo bublinek

Maso
Kuře na paprice s klobásou – poctivý domácí paprikáš s pikantním šmrncem

Kuře na paprice s klobásou – poctivý domácí paprikáš s pikantním šmrncem

Jak na to - Tipy a triky v kuchyni
Naplánujte si pečení cukroví na celý advent. Poradíme, kdy a jaké druhy postupně péct

Naplánujte si pečení cukroví na celý advent. Poradíme, kdy a jaké druhy postupně péct

Vegetariánské
Wellington z červené řepy – bezmasá varianta legendárního anglického pokrmu

Wellington z červené řepy – bezmasá varianta legendárního anglického pokrmu

Polévky
Bílá zabijačková polévka z jitrnic s kroupami – poctivá klasika, která zahřeje na duši

Bílá zabijačková polévka z jitrnic s kroupami – poctivá klasika, která zahřeje na duši

Prostřeno!
Prostřeno: Salát z červené řepy s fetou a pečivem

Prostřeno: Salát z červené řepy s fetou a pečivem

Prostřeno!
Prostřeno: Mini cheesecake s ovocem

Prostřeno: Mini cheesecake s ovocem

Prostřeno!
Prostřeno: Vepřová panenka v bylinkové krustě s bylinkovou omáčkou a pečenými bramborami na rozmarýnu a tymiánu

Prostřeno: Vepřová panenka v bylinkové krustě s bylinkovou omáčkou a pečenými bramborami na rozmarýnu a tymiánu

Recepty

  • Těstoviny
  • Sladké
  • Maso
  • Zelenina
  • Nápoje
  • Ryby a mořské plody
  • Polévky
  • Předkrmy a chuťovky
  • Vegetariánské
  • Ovoce
  • Saláty
  • Přílohy
Maso
Trhané hovězí s těstovinami – pomalu tažené maso v rajčatové omáčce, které se rozpadá na jazyku

Trhané hovězí s těstovinami – pomalu tažené maso v rajčatové omáčce, které se rozpadá na jazyku

Těstoviny s květákem a krémovou omáčkou z gorgonzoly – delikátní rychlá večeře podle Zdeňka Pohlreicha Těstoviny

Těstoviny s květákem a krémovou omáčkou z gorgonzoly – delikátní rychlá večeře podle Zdeňka Pohlreicha

Bez masa: Smažené udon nudle se zeleninou na thajský způsob – barevná asijská směs z woku Vegetariánské

Bez masa: Smažené udon nudle se zeleninou na thajský způsob – barevná asijská směs z woku

Sladké
Řezy s pomerančovým krémem a čokoládovou polevou – svěží moučník na plech

Řezy s pomerančovým krémem a čokoládovou polevou – svěží moučník na plech

Francouzský moučník Marjolaine – sladké řezy s čokoládou, žloutkovým krémem a griliášem Sladké

Francouzský moučník Marjolaine – sladké řezy s čokoládou, žloutkovým krémem a griliášem

Dukátové buchtičky s dýňovým krémem – známá sladká klasika v podzimním kabátku Sladké

Dukátové buchtičky s dýňovým krémem – známá sladká klasika v podzimním kabátku

Maso
Kuře na paprice s klobásou – poctivý domácí paprikáš s pikantním šmrncem

Kuře na paprice s klobásou – poctivý domácí paprikáš s pikantním šmrncem

Trhané hovězí s těstovinami – pomalu tažené maso v rajčatové omáčce, které se rozpadá na jazyku Maso

Trhané hovězí s těstovinami – pomalu tažené maso v rajčatové omáčce, které se rozpadá na jazyku

Dokonalý vídeňský řízek se salátem krok za krokem od Lubojatzky Couple Maso

Dokonalý vídeňský řízek se salátem krok za krokem od Lubojatzky Couple

Vegetariánské
Wellington z červené řepy – bezmasá varianta legendárního anglického pokrmu

Wellington z červené řepy – bezmasá varianta legendárního anglického pokrmu

Regionální klasika z Plzně: Vošouch s domácím kysaným zelím podle Lokálu Pod Divadlem Předkrmy a chuťovky

Regionální klasika z Plzně: Vošouch s domácím kysaným zelím podle Lokálu Pod Divadlem

Pečená kuřecí stehna s kedlubnovým zelím – česká klasika s lehce netradiční přílohou Maso

Pečená kuřecí stehna s kedlubnovým zelím – česká klasika s lehce netradiční přílohou

Nápoje
Zlatý vír ve sklenici: Horse's Neck – objevte klasický koktejl s elegancí v každém loku

Zlatý vír ve sklenici: Horse's Neck – objevte klasický koktejl s elegancí v každém loku

Káva s houbou reishi – nevšední podzimní nápoj s kardamomem a medem Nápoje

Káva s houbou reishi – nevšední podzimní nápoj s kardamomem a medem

Dva drinky, jeden večer. Okouzlí vás spíše Aperol či Campari Spritz? Nápoje
12

Dva drinky, jeden večer. Okouzlí vás spíše Aperol či Campari Spritz?

Recepty
Wrap s tuňákovým salátem z konzervy, avokádem, rajčaty a jogurtovo-majonézovým dipem

Wrap s tuňákovým salátem z konzervy, avokádem, rajčaty a jogurtovo-majonézovým dipem

Treska puttanesca – ryba s omáčkou z rajčat, oliv, kaparů a ančoviček Ryby a mořské plody
5

Treska puttanesca – ryba s omáčkou z rajčat, oliv, kaparů a ančoviček

Pikantní pečená treska obalená v kořenicí směsi se zeleninovým kuskusem Ryby a mořské plody
7

Pikantní pečená treska obalená v kořenicí směsi se zeleninovým kuskusem

Polévky
Bílá zabijačková polévka z jitrnic s kroupami – poctivá klasika, která zahřeje na duši

Bílá zabijačková polévka z jitrnic s kroupami – poctivá klasika, která zahřeje na duši

Bavorská sýrová polévka se slaninou a romadurem podle Marka Fichtnera Polévky

Bavorská sýrová polévka se slaninou a romadurem podle Marka Fichtnera

Poctivá bažantí polévka – vývar s žampiony a čerstvými bylinkami Polévky

Poctivá bažantí polévka – vývar s žampiony a čerstvými bylinkami

Předkrmy a chuťovky
Čedarové sušenky – slaná chuťovka jako stvořená ke sklence vína nebo bublinek

Čedarové sušenky – slaná chuťovka jako stvořená ke sklence vína nebo bublinek

Regionální klasika z Plzně: Vošouch s domácím kysaným zelím podle Lokálu Pod Divadlem Předkrmy a chuťovky

Regionální klasika z Plzně: Vošouch s domácím kysaným zelím podle Lokálu Pod Divadlem

Jumeokbap: Korejské rýžové koule – výborná svačina, která má duši Předkrmy a chuťovky

Jumeokbap: Korejské rýžové koule – výborná svačina, která má duši

Vegetariánské
Wellington z červené řepy – bezmasá varianta legendárního anglického pokrmu

Wellington z červené řepy – bezmasá varianta legendárního anglického pokrmu

Regionální klasika z Plzně: Vošouch s domácím kysaným zelím podle Lokálu Pod Divadlem Předkrmy a chuťovky

Regionální klasika z Plzně: Vošouch s domácím kysaným zelím podle Lokálu Pod Divadlem

Křupavý květák se strouhankou, parmezánem a pažitkovou smetanou – rychlý a lahodný vege oběd Vegetariánské

Křupavý květák se strouhankou, parmezánem a pažitkovou smetanou – rychlý a lahodný vege oběd

Sladké
Řezy s pomerančovým krémem a čokoládovou polevou – svěží moučník na plech

Řezy s pomerančovým krémem a čokoládovou polevou – svěží moučník na plech

Makové a tvarohové hřebínky se švestkami a meruňkami – voňavé pečivo jako od babičky Sladké

Makové a tvarohové hřebínky se švestkami a meruňkami – voňavé pečivo jako od babičky

Mrkvovo-jablečný salát s pomerančem a brusinkami – osvěžující vitamínová miska Saláty

Mrkvovo-jablečný salát s pomerančem a brusinkami – osvěžující vitamínová miska

Saláty
Mrkvovo-jablečný salát s pomerančem a brusinkami – osvěžující vitamínová miska

Mrkvovo-jablečný salát s pomerančem a brusinkami – osvěžující vitamínová miska

Ensalada Murciana – osvěžující španělský salát z Murcie se zásadně připravuje z konzervovaných rajčat Saláty

Ensalada Murciana – osvěžující španělský salát z Murcie se zásadně připravuje z konzervovaných rajčat

Fitness zeleninový salát s červenou řepou a pekanovými ořechy – rychlý oběd do práce Saláty

Fitness zeleninový salát s červenou řepou a pekanovými ořechy – rychlý oběd do práce

Přílohy
Krémové špaldoto se smetanou a vůní šafránu podle Huga Hromase

Krémové špaldoto se smetanou a vůní šafránu podle Huga Hromase

Zapečený rýžový nákyp s dýní, cuketou a sýrem – podzimní pečená dobrota plná barev i chutí Přílohy

Zapečený rýžový nákyp s dýní, cuketou a sýrem – podzimní pečená dobrota plná barev i chutí

Bramborové knedlíky plněné pražskou šunkou se zadělávaným zelím podle Lokálu Maso

Bramborové knedlíky plněné pražskou šunkou se zadělávaným zelím podle Lokálu

Nejlepší recepty e-mailem

Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho webu.

Newsletter

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

background

prima-cnn-news

Piráti ve sněmovní izolaci? Rebelující strany se překvapivě zastal Kalousek Korupce na Ukrajině: Zlaté záchody a tašky plné peněz. Klíčovou roli v hrál přítel Zelenského Turek do hrnku, ne do politiky. Demonstranti v Ostravě protestovali proti Motoristům ve vládě

prima-zeny

Sestřička dohlížela na Lukáše Vaculíka: Ježíšmarja, ne! Takhle si ruce myje automechanik Scénář Nočního operatéra se Vaculíkovi líbil hned. Herec si na Vánoce dopřeje kapra i řízek Každá komplikace je vlastně fajn, směje se Vojta Kotek problémům s chráněnými druhy

prima-zoom

Proč tolik lidí nenávidí AI? Adolf Hitler měl malé přirození a chyběl mu testosteron. Kontroverzní nový výzkum se opírá o jeho DNA Únos letadla skončil hromadnou sebevraždou. Hudební skupina tvořená sourozenci byla Sověty podvedena

prima-fresh

Čedarové sušenky – slaná chuťovka jako stvořená ke sklence vína nebo bublinek Kuře na paprice s klobásou – poctivý domácí paprikáš s pikantním šmrncem Naplánujte si pečení cukroví na celý advent. Poradíme, kdy a jaké druhy postupně péct

prima-cool

Nové fotky z Nolanovy Odyssey Nejžhavější romance ovládne Valentýna. Nový trailer ukazuje spalující touhu hvězd Barbie a Euforie Na Arianu Grande se vrhnul fanoušek, zachránila ji slavná herečka. Děsivý moment zachytily kamery

playboy

Co vás čeká v magazínu Playboy červenec – srpen 2025? Playboy v Česku pokračuje. Letní vydání s Lyndah Célin Broda potvrzuje sílu značky Věční dramatici a mistři výmluv: Pět znamení emocionálních analfabetů

lajk

Martyho frky: Táta kvůli mému humoru málem přišel o práci, vypráví kontroverzní Řezník Rapper Vercetti vyfasoval na Slovensku 5 let vězení, pak bude ze země vyhoštěn Nový objev Kazmy? Blondýnka se s ním vodí za ruce a fotí se na místě jako Rosecká

prima-living

Tajemství dlouhých zimních večerů: Přástky byly veselé a ne moc mravné... Trik s igelitovým sáčkem může zachránit vadnoucí kapradinu 30 nejkrásnějších adventních přání. Co se píše k adventu?

Populární témata

Jak zhubnout Nejlepší filmy 2024 Nejlepší horory TV program Změna času Partie Počasí Kdy budou volby ZOO Nové začátky Auto – katalog 7 pádů Honzy Dědka Volby 2025 Svařené víno Tatarák podle Pohlreicha Aloe vera Pěstování lichořeřišnice Výpočet ascendentu Tvarohové knedlíky Nejlepší palačinky Švestkový koláč

O FTV Prima Management Volná místa Press Reklama Castingy a výzvy HbbTV Kontakty Podmínky užívání Zpracování osobních údajů Cookies Nápověda Vlastník FTV Prima spol. s r.o. Redakce Nahlásit chybu Nastavení soukromí
App Store Google Play
© FTV Prima spol. s r.o.