Přelom února a března se nese ve znamení masopustních veselic, zabijaček a slavností s dobrou zábavou a skvělým jídlem. Nenechte si ujít slavnosti moravského uzeného, tradiční zabijačky i mezinárodní vinařský veletrh.
Tipy na gastro akce v týdnu 24. 2.–2. 3.
VINEX 2014
25.–28. února 2014, Výstaviště, Brno, region jihomoravský
Mezinárodní vinařský veletrh VINEX 2014 proběhne v jarním termínu souběžně s mezinárodními potravinářskými veletrhy SALIMA - MBK - INTECO jako přehlídka vín v pavilonu „A“ brněnského výstaviště. V rámci tohoto veletrhu se představí tuzemští i zahraniční vinaři se svojí aktuální nabídkou. Více informací najdete ZDE.
Malostranské masopustní veselí
1. března 2014, park Kampa, Praha 1
Nejen na malých vsích, ale také v Praze můžete zavítat na několik masopustů. Jedním z největších masopustních průvodů je právě ten malostranský. Průvod masek a veselici doprovází Pražský pouťový orchestr, africké Ottobubny a Fireshow. Ani zde nebudou chybět tradiční zabijačkové pokrmy. Více informací najdete ZDE.
Letenské prase aneb Zabijačka v muzeu
1. března 2014, NZM Praha, Kostelní 44, Praha
Nenechte si ujít tradiční akci spojenou s ukázkami práce řezníka při staročeské zabijačce, ochutnávkami a prodejem gastronomických specialit, ukázkami lidových řemesel a práce papírových a plastikových modelářů. A dále nebude chybět ani bohatý doprovodný program. Více informací najdete ZDE.
Poberounský masopust
1. března 2014, zadnotřebáňská náves, Na návsi č. p. 6, Zadní Třebáň, region středočeský
Jedna z největších akcí svého druhu ve Středočeském kraji propukne v první březnový den. Masopust odstartuje zabijačkou a stylovým staročeským jarmarkem. Proběhnou různá vystoupení, ocenění nejoriginálnějších masopustních převleků a zahraje veselá kapela. Více informací najdete ZDE.
Slavnosti moravského uzeného
1.– 2. března 2014, náměstí Svobody, Valtice, region jihomoravský
V letošním roce se Slavnosti moravského uzeného konají hned dvakrát! Kromě tradičních na hradě Veveří je můžete také navštívit na náměstí ve Valticích. Čeká vás rozsáhlá nabídka moravských uzenářských výrobků, zabijačkové speciality, workshopy, soutěže, hry pro děti, řemeslný trh, vstup na hradby a dva dny bohatého programu. Více informací najdete ZDE.
Autor: redakce GASTRONAUT.CZ