Nejen italskými balzamiky živ je milovník lehké středomořské stravy. V současnosti jsou u nás k dostání i velice kvalitní řecké balzamikové krémy a ocet, které splňují nejvyšší nároky gurmetů a šéfkuchařů. Vyrábí je rodinná firma Papadimitriou na řeckém Peloponésu.
Kombinace pro milovníky středomořské kuchyně – řecké balzamikové krémy a ocet
Balzamikový ocet vyrábí rodina Papadimitriou tradiční metodou přírodní fermentace bez přidání konzervantů či barviv. Za svou specifickou barvu i chuť vděčí kromě kvalitních surovin, příznivému klimatu a přírodnímu procesu výroby také důkladnému zrání v tradičních dubových sudech. Balzamikové krémy jsou vyráběny promísením uzrálého balzamikového octa s koncentrovaným hroznovým moštem. Vzniklý balzamikový krém vysoké kvality se vyznačuje výraznou hustou konzistencí a bohatou, zralou chutí.
Řecké balzamikové krémy Kalamáta. Foto: archiv Kalamáta Papadimitriou
Ať už se rozhodnete použít balzamikový krém nebo ocet Kalamáta Papadimitriou, vynikající chuťový zážitek máte zaručen. Skvěle se doplňují se zeleninovými i ovocnými saláty, jako základ marinád a studených omáček nebo jen jako (temně hnědá) tečka na závěr, která dotáhne harmonii vašeho pokrmu do naprosté dokonalosti. Balzamikové krémy se hodí i k ochucení ovocných dezertů nebo zmrzliny a jsou ideální pro zdobení talířů.
Řecké balzamikové krémy Kalamáta. Foto: archiv Kalamáta Papadimitriou
Vysokou kvalitu řeckých balzamik potvrzuje i šéfkuchař a majitel řecké restaurace Kavala v Praze, Ioannis Asarlidis, který exkluzivně vytvořil recepty pro značku Kalamáta Papadimitriou pro letní sezonu. Tyto recepty vám budeme na Prima Fresh postupně přinášet během letní sezony.
Informace a další tipy pro použití řeckých balzamikových krémů a octa řady Kalamáta Papadimitriou najdete i na Facebooku nebo na www.papadim.com/cs. Dobrou chuť!
KOMERČNÍ SDĚLENÍ