Už téměř čtyři roky mají milovníci golfu, lyžování, běžek a dobrého jídla v Mladých Bukách další cíl celoročních skvělých zážitků. Letos v červnu k lákadlům Grund Resortu Golf & Ski přibylo vytříbené špenátové menu.
Extra porci špenátu si vychutnejte na golfu!
Rodinná společnosti Grund, známá především výrobou koupelnových předložek v Mladých Bukách, úspěšně podniká již od roku 1990. Na místě oblíbeného devítijamkové golfového hřiště nechala postavit dalších devět jamek s prvotřídním zázemím. Pod hlavičkou Grund Resort Golf & Ski, s respektem ke krásné krkonošské přírodě, vyrostl u hřiště čtyřhvězdičkový hotel s výbornou restaurací, relaxační zónou a lyžařským areálem.
Po lyžování, golfu, jízdě na koni, koupání, cyklistice nebo pěším výletu si tu můžete v interiéru, na němž spolupracoval špičkový italský designérský ateliér Ferrari Pagani Tresoldi Architetti, vychutnat kvalitní gurmánskou nabídku. V létě lze posedět na terase s výhledem na hřiště a krásnou okolní krajinu.
Interiér Grund Restaurant
Světová i regionální kuchyně
Zdejší kuchyně vedená šéfkuchařem Jiřím Středou se nejen v Krkonoších brzy proslavila díky pestrým menu sestaveným z mixu sezonních potravin a surovin pocházejících většinou od místních pěstitelů a chovatelů. V nabídce nechybí moderní gastronomie ani krkonošské speciality. Každý půlrok vás tu překvapí novým jídelním lístkem a každý měsíc můžete ochutnat speciální jídelníček zaměřený na jednu, většinou sezonní surovinu.
Pokrmy založené na špenátu si mohou hosté hotelu, ale i kolemjdoucí v restauraci dopřát po celý červen. Jak vašim chuťovým buňkám zní například losos graved lax, s pestem ze špenátu, bylinkovým chlebem a konfitovanými rajčaty, podávaný jako předkrm? Milovníci polévek jistě ocení špenátové cappuccino s česnekovými krutony a zakysanou smetanou. Nebo si rovnou dáte prso z kukuřičného kuřete s parmezánovým máslem, čerstvým špenátem a bramborovým fondánem? Za pozornost stojí rovněž konfitovaná vepřová líčka se špenátovou nádivkou a pečenou kořenovou zeleninou, případně tagliata z kachních prsou Margaret Canard podávaná se salátem z listů špenátu posypaným piniovými ořechy.
Tagliata z kachních prsou Margaret Canard
Skutečnost, že se vědci při výpočtu obsahu železa ve špenátu spletli o desetinnou čárku, neubírá zelenině připravené mistrem šéfkuchařem na atraktivitě, a nejspíš ani děti nebudete muset ke konzumaci zelené lahůdky zaklínat příkladem Pepka námořníka.
Navštivte Apetit Festival Pardubice!
Pokud váháte, zda se vám výlet do Mladých Buků vyplatí, můžete se 29. 6. 2013 přijet do Pardubic podívat na cooking show šéfkuchaře Jiřího Středy konanou v rámci 1. ročníku APETIT FESTIVALU 2013! Začíná od 19 hod.
Autor: Jana Šulistová