Dokřupava osmažený bramborák je jedno z nejoblíbenějších jídel. Klasickou verzi můžete ale různě obměňovat a obdobně si lze pohrát i s dalšími druhy zeleniny...

Dýňové placičky s citronovým tvarohem Zdroj: kuchařka Dokonalá dýně
Dokřupava osmažený bramborák je jedno z nejoblíbenějších jídel. Klasickou verzi můžete ale různě obměňovat a obdobně si lze pohrát i s dalšími druhy zeleniny...
Česká klasika je placka ze syrových brambor dochucená majoránkou a česnekem, dokřupava osmažená a neuvěřitelně dobrá :) Obdobné recepty, jen různě dochucené, ale najdeme v mnoha dalších světových kuchyních a byla by velká škoda je nevyzkoušet!
Pro změnu zkuste k bramborám přidat i jinou zeleninu... Hodí se například celer, mrkev, petržel, květák nebo dýně, v létě takto můžete zužitkovat i cuketu a překvapivě dobré jsou i placičky s kedlubnou. Výtečné jsou také zelňáky s kysaným zelím.
Zkoušeli jste někdy, kolik škrobu je v tekutině vymačkané z brambor? Tento produkt fotosyntézy rostlin se při vaření používá pro zahuštění, a proto tyhle bramboráky vůbec...
I v případě, že si hlídáte váhu, můžete si dopřát smažené placičky. Brambory nahraďte kedlubnou a smažte jen na trošce oleje. Křupavé placky doplňte svěžím jogurtovým...
Tuto chodskou bramborovou specialitu můžete podávat například s podmáslím. Toč také výborně ladí s kulajdou i bramboračkou.
Cuketa si v českých kuchyních už dávno své místo našla a mnoho z nás ji s úspěchem pěstuje na zahrádkách. Zkuste využít její neutrální chuť a kombinujte ji s výraznými...
Bramboráky můžete péct i v troubě na pečicím papíru, pokapejte je však troškou oleje, aby neoschly a držely tvar.
Rösti pocházejí původně ze Švýcarska, kde se podávaly jako vydatná selská snídaně. Postupně si křupavé bramborové placičky oblíbili v řadě okolních zemí a dnes se podávají...
Svěží, zdravá a nevšední kombinace. Tvarujte placičky větší a podávejte je jako hlavní chod à la bramboráky, nebo naopak menší jako kanapky na párty. Obložit je můžete...
Nejkrásnější jídla léta vždy voní Středomořím. Tohle vás přenese do Řecka k moři!
Znáte ty dny, kdy vám totálně dojde inspirace a ne a ne přijít nápad, co udělat k večeři? Když už nevím coby, smažím bramboráky :) Vím, že je to s nimi jako se svíčkovou,...
To pravé jídlo k večernímu posezení s pivem. Tyto lehce pikantní bramboráčky v sobě skrývají menší překvapení – malý olomoucký tvarůžek!
Tyto květákové placičky se od jiných liší v tom, že jsou relativně zdravé a ke všemu ještě pečené. A protože se v nich používá kukuřičná mouka, hezky křupou.
Jednoho rána jsem se probudil s obrovskou chutí na ztracené vejce. Znáte to určitě sami... jsou prostě a jednoduše dny, kdy naprosto přesně víte, co budete snídat. Jednou...
Mandlová mouka je skvělou bezlepkovou alternativou k hladké mouce, stejně jako kokosová mouka. V tomto receptu můžete místo mrkve použít také nastrouhanou cuketu nebo...
Obdoba oblíbených bramboráků je ideální jako lehká večeře nebo luxusní snídaně do postele.
Kysané zelí je nejen zdroj živin a vitaminů, je to klasika české kuchyně a mnoho jídel se bez něj prostě neobejde. A kde je zelí, tam je také slanina nebo klobása a kmín....
Bramboráky jsou velmi vděčné jídlo, zvlášť pokud se do strávníků pokoušíte dostat nějakou tu zeleninu a většinou se to moc nedaří. V bramboráku jinou zeleninu snadno...
Vyzkoušejte variaci na klasické bramboráky, jen vylepšené o nastrouhaný tuřín, který obsahuje beta-karoten a vitamin C.
Tuto specialitu aškenázských Židů u nás známe víc než dobře – bramboráky jsou takřka naším národním pokrmem. Tato jejich verze je ovšem pikantní, rafinovaná a opravdu...
Slaná varianta lívanečků, která potěší nejednoho strávníka. Navíc je to něco pro milovníky brynzy, protože jsou podávány s dipem z tohoto skvělého ovčího mléka.
Pokud chcete připravit netradiční přílohu nebo drobné chuťovky, vyzkoušejte rýžovo-zeleninové placky a doplňte je lahodnou hořčičnou omáčkou.
Dokřupava osmažené placičky s kukuřicí jsou skvělou chuťovkou, která potěší hosty na party nebo si je můžete doma udělat jen tak k vínu... Pikantní omáčka jim dodá říz!
Ráda bych se s vámi podělila o recept z kuchařky Hojnost od mistra zeleninové kuchyně – Yotama Ottolenghiho. Tyto smaženky chutnají naprosto báječně a hodí se pro posezení...
Připravila Klára Michalová
Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho webu.
Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů
prima-cnn-news
prima-zeny
prima-zoom
prima-fresh
prima-cool
playboy
lajk
prima-living