Dýňové placičky s citronovým tvarohem
Zdroj: kuchařka Dokonalá dýně
Dýňové placičky s citronovým tvarohem
Zdroj:
kuchařka Dokonalá dýně
Dokřupava osmažený bramborák je jedno z nejoblíbenějších jídel. Klasickou verzi můžete ale různě obměňovat a obdobně si lze pohrát i s dalšími druhy zeleniny...
Česká klasika je placka ze syrových brambor dochucená majoránkou a česnekem, dokřupava osmažená a neuvěřitelně dobrá :) Obdobné recepty, jen různě dochucené, ale najdeme v mnoha dalších světových kuchyních a byla by velká škoda je nevyzkoušet!
Pro změnu zkuste k bramborám přidat i jinou zeleninu... Hodí se například celer, mrkev, petržel, květák nebo dýně, v létě takto můžete zužitkovat i cuketu a překvapivě dobré jsou i placičky s kedlubnou. Výtečné jsou také zelňáky s kysaným zelím.
Vyzkoušejte nové recepty na bramboráky a zeleninové placky:
Batátové placičky se ztraceným vejcem
Bramborové placky s jablečným pyré
Kedlubnové placičky s jogurtovým dipem
Chodský toč
Cuketové placičky s tomatovou omáčkou
Bramboráky z červené řepy
Telecí plátky na šalvěji s bramborovo-tvarůžkovými rösti
Dýňové placičky s citronovým tvarohem
Cuketové placičky s fetou a tzatziki
S Klárou v kuchyni #9: Zeleninové bramboráky
Křenové bramboráčky plněné syrečkem
Bezlepkové květákové placičky s mozzarellou a česnekovým dipem z kokosového mléka
Mrkvové bramboráky s rukolou a fetou
Cuketové placičky se ztraceným vejcem
Zelňáky
Pikantní bramboráky s dýní
Tuřínové placičky s limetovou zálivkou
Latkes
Celerové lívanečky
Rýžovo-zeleninové placky s hořčičnou omáčkou
Kukuřičné placičky
S Klárou v kuchyni: Pórkové smaženky podle Ottolenghiho
Připravila Klára Michalová