Suroviny
- vejce 4 ks
- vinný ocet 3 lžíce
Na placičky
- batáty 1 ks
- červená cibule 1 ks
- zázvor
- česnek 2 stroužky
- chilli papričky 1/2 ks
- koriandr
- vejce 1 ks
- rýžová mouka 2–3 lžíce
- sůl
- pepř
- olej
K tomu batátové placičky a lehce laděná asijská snídaně se může podávat. Navíc, právě díky použití rýžové mouky, máte bezlepkovou snídani jako vyšitou! Pokud stejně jako my vyznáváte zdravější způsob připravování jídla než smažením, může batátové placičky naskládat na pečicí papír a nechat péct v troubě, dokud nezezlátnou. Upřímně, raději sáhnu po rozehřáté troubě, kde není potřeba žádný olej. Trvá to sice o něco déle, ale výsledek je pořád stejně dobrý
Postup přípravy
- Na silnějším struhadle si do mísy nastrouhejte oškrábaný a očištěný batát.
- Do mísy přidejte najemno nastrouhaný česnek a zázvor, na menší kostičky nakrájenou červenou cibuli, nasekanou chilli papričku a čerstvý koriandr.
- Zasypte rýžovou moukou, abyste měli pevnější konzistenci, a rozklepněte dovnitř vejce, které vše spojí. Osolte a opepřete (Ideální je si kousek těsta udělat na pánvi a odzkoušet, jestli těstu něco nechybí, a popřípadě těsto ještě dochutit.)
- Placičky osmažte na rozpálené pánvi nebo pečte v troubě dozlatova.
- V hrnci zvlášť si dejte vařit vodu. Dobře osolte a přidejte trochu vinného octa. Jakmile začne voda vařit, ztlumte a nechte jen lehce probublávat. Jinak by se vám vejce potrhalo.
- Lžící vytvořte jemný vír, do kterého rozklepněte vajíčko. Vařte cca 3 minuty.
- Batátové placičky, ztracené vejce, čerstvý koriandr a chilli... KRÁSA!