zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Telecí plátky na šalvěji s bramborovo-tvarůžkovými rösti
Autor: Tvarůžková kuchařka Telecí plátky na šalvěji s bramborovo-tvarůžkovými rösti

Telecí plátky na šalvěji s bramborovo-tvarůžkovými rösti

Hodnoceno: 0x
Rösti pocházejí původně ze Švýcarska, kde se podávaly jako vydatná selská snídaně. Postupně si křupavé bramborové placičky oblíbili v řadě okolních zemí a dnes se podávají i jako příloha k hlavnímu jídlu. S delikátním telecím tvoří aromatické rösti příjemný kontrast chutí i textur.
do 1 hodiny
4 porce

Článek

16 receptů na placky a placičky Foto:

16 receptů na placky a placičky

Proč máme tak rádi jídla, která se servírují v podobě placek či placiček? Je v tom jistě vzpomínka na dětství – pizza, lívance, bramboráky či karbanátky jsou oblíbená...

reklama

Postup

  1. Brambory nastrouhejte nahrubo, tvarůžky najemno a promíchejte. Přidejte vejce, mouku a sůl a vypracujte vláčné těsto.
  2. V pánvi rozehřejte dostatek oleje a vkládejte do něj 3 lžíce bramborového těsta na 1 rösti. Rozetřete ho obrácenou stranou a opečte z obou stran dokřupava.
  3. Mezitím rozehřejte v jiné pánvi olej. Medailonky osolte a zprudka opékejte 5 minut z jedné strany. Česnek rozmáčkněte plochou stranou nože. Maso obraťte, přidejte do pánve ghí a česnek a opečte zhruba 5 minut i z druhé strany. Posypte nahrubo nasekanou šalvějí a pečte ještě 2 minuty. Přilijte citronovou šťávu, odstavte a vyjměte česnek. Maso ihned podávejte s rösti.

Telecí plátky na šalvěji s bramborovo-tvarůžkovými rösti Foto: Telecí plátky na šalvěji s bramborovo-tvarůžkovými rösti; foto: Tvarůžková kuchařka

Tvarůžková kuchařka Foto:

Tvarůžková kuchařka

Autorka Daniela Turecká připravila kuchařku plnou sladkých i slaných pochoutek z tradičního českého sýra.

Najdete v ní recepty na snídaně, polévky, “hubneme do plavek”, protože tvarůžky jsou bezvadně nízkokalorické hospodské pochoutky, ale také “posh” pokrmy spárované s vínem.

Nechybí ani překvapivá kapitola sladká, něco málo z historie tradičního českého sýra a návod jakým způsobem tvarůžky upravovat tepelně, i jak je nakládat...

Kniha obsahuje 50 receptů a tentýž počet lákavých fotografií Davida Tureckého.

Vydává nakladatelství Došel karamel v říjnu 2017.

reklama