návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Cuketové placičky s fetou a tzatziki

Hodnoceno: 1x
12 ks porcí
do 30 minut
Cuketové placičky s fetou a tzatziki
Autor: L.A. CREATIVE FOOD Cuketové placičky s fetou a tzatziki
Nejkrásnější jídla léta vždy voní Středomořím. Tohle vás přenese do Řecka k moři!

Postup

  1. Nastrouhanou okurku lehce osolte, nechte chvíli stát a pak z ní vymačkejte vylouženou vodu. Pak ji smíchejte s dalšími přísadami na tzatziki, ochutnejte a případně osolte. Ponechte v chladu.
  2. Na placičky cuketu rovněž osolte a nechte asi 15 minut stát (například v cedníku) a pak v utěrce důkladně vymačkejte vylouženou vodu. Cuketu pak v míse promíchejte se špenátem, fetou, bylinkami, vejcem, cibulkou a česnekem. Postupně vmíchávejte mouku a prášek do pečiva.
  3. V pánvi rozehřejte vyšší vrstvu oleje a vlijte do něj vždy asi po 3 lžících těstíčka. Po asi 30 vteřinách placičku trochu zploštěte, smažte ji asi 3 minuty, pak opatrně obraťte a smažte i z druhé strany dozlatova. Nechte na papírových ubrouscích odsát přebytečný tuk a placičky podávejte teplé, doplněné tzatziki.

PRIMA TIP: Nasolení a odstátí vodnaté zeleniny před její další úpravou má velký smysl – budete se divit, kolik vody resp. šťávy se vylouží i z relativně pevné cukety. Saláty a dipy jako je tzatziki pak zůdstanou hezky husté, placičky pevné a nerozbředlé. A jestli je vám líto vylouženou šťávu vylévat, klidně ji vypijte nebo vešlehejte do jogurtu, získáte osvěžující nápoj s přidanou hodnotou.

Cuketové placičky s fetou a tzatziki  Foto: Cuketové placičky s fetou a tzatziki; foto: L.A. CREATIVE FOOD

Související témata: Řecká kuchyně