návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Bramborové placky s jablečným pyré

Hodnoceno: 0x
4 porce
do 1 hodiny
Bramborové placky s jablečným pyré
Autor: Máma mele vločky Bramborové placky s jablečným pyré
Zkoušeli jste někdy, kolik škrobu je v tekutině vymačkané z brambor? Tento produkt fotosyntézy rostlin se při vaření používá pro zahuštění, a proto tyhle bramboráky vůbec nepotřebují mouku.

Další originální recepty bez lepku najdete v aktuálním čísle časopisu Prima FRESH:

Článek

Letní číslo časopisu Prima FRESH Foto:

Ochutnejte léto s novým číslem časopisu Prima FRESH!

Letní číslo časopisu Prima FRESH nabízí plnou náruč nových receptů, s kterými si období prázdnin užijete ještě více naplno! Časopis najdete v prodeji již od 7. června, tak...

Postup

  1. Brambory oloupejte a nastrouhejte najemno. Pořádně je vymačkejte přes cedník, abyste je zbavili přebytečné tekutiny. Nechte ji odstát v misce.
  2. Jablka oloupejte, odstraňte jádřince a dužinu nakrájejte na kousky do hrnce. Lehce osolte, přidejte skořici a cukr, zalijte vodou a zahřívejte až k varu. Ztlumte na nižší stupeň a nechte vařit 15 minut doměkka.
  3. Mezitím opatrně slijte tekutinu z brambor, ale nemíchejte miskou, aby na dně zůstal usazený škrob. Vlijte ho k nastrouhaným bramborám, přidejte vejce, špetku soli a muškátového oříšku a promíchejte.
  4. V pánvi rozehřejte olej a lžící na ní dávkujte těsto. Rozetřete ho do 5mm vrstvy a smažte dozlatova z obou stran 5–8 minut. Upečené placky vyjměte a nechte okapat přebytečný tuk na papírové utěrce.
  5. Z uvařených jablek vyjměte skořici a rozmačkejte je vidličkou na hrubší kaši. Podávejte s plackami.

Bramborové placky s jablečným pyré  Foto: Bramborové placky s jablečným pyré , Foto: Máma mele vločky

MÁMA MELE VLOČKY

Máma mele vločky Foto:

Martina Alinče Dvořáková

Zahradní a krajinná architektka se rozhodla postavit výzvě bezlepkového vaření pro manžela Honzu čelem a když na trhu neobjevila žádnou vhodnou bezlepkovou kuchařku pro každý den, začala zkoumat jednotlivé suroviny a jejich kombinace s vědeckou důkladností. Po mnoha experimentech si rodina pochutnala na výborných jídlech bez lepku a často i bez zbytečného cukru či laktózy.

Martina Alinče Dvořáková ráda používá amarant, pohanku, čirok, tapioku, jáhly, ale i rýži či kukuřici a další bezlepkové suroviny, z kterých připravuje pokrmy na každý den a pro všechny příležitosti – od svačin po svátky. Své oblíbené recepty sepsala v kuchařce Máma mele vločky, kterou nafotila Lucie Fenclová. A protože doma moc maso nejedí, z knihy nakonec vypadlo úplně.

Vydává Došel karamel.