Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Chodský toč

do 1 hodiny
Chodský toč
Chodský toč Autor: Češka z Česka
Tuto chodskou bramborovou specialitu můžete podávat například s podmáslím. Toč také výborně ladí s kulajdou i bramboračkou.
Reklama

Článek

16 receptů na placky a placičky Foto:

16 receptů na placky a placičky

Proč máme tak rádi jídla, která se servírují v podobě placek či placiček? Je v tom jistě vzpomínka na dětství – pizza, lívance, bramboráky či karbanátky jsou oblíbená...
Reklama

Postup

  1. Brambory okrájejte a nastrouhejte najemno.
  2. Vymačkejte z nich tekutinu a přidejte podle chuti suroviny jako prolisovaný česnek, majoránku a sůl. Dále přidejte vejce a mouku.
  3. Zapékací mísu vymažte a vysypejte strouhankou. Promíchanou směs vlijte do zapékací mísy a pečte asi 40 minut dozlatova.
  4. Pokud se v těstě vytvoří bubliny, tak je propichujte. Můžete také toč otočit, aby se propekl i z druhé strany.
Reklama

Češka z Česka vaří pro Čechy, Moravu i Slezsko

Češka z Česka Foto:

Na blogu Češka z Česka, který tvoří Jana Krátká, najdete recepty na jídla, která se od nepaměti připravují v naší zemi, místní suroviny, využití bylin, české zvyky a tradice, zajímavá místa Čech, Moravy a Slezska.

Nechte si připomenout něco z naší kultury, co možná už víte, nebo nevíte, nebo jste věděli a zapomněli…

www.ceskazceska.cz

• facebook @ceskazceska.cz

• Instagram @ceskazceska_blog

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama