Suroviny
- brambory 1 kg
- vejce 1 ks
- hladká mouka 2 hrnky
- česnek cca 5 stroužků
- majoránka
- sůl
- máslo (nebo sádlo na vymazání formy)
- strouhanka (nebo hrubá mouka na vysypání formy)
Proč máme tak rádi jídla, která se servírují v podobě placek či placiček? Je v tom jistě vzpomínka na dětství – pizza, lívance, bramboráky či karbanátky jsou oblíbená...
Postup přípravy
- Brambory okrájejte a nastrouhejte najemno.
- Vymačkejte z nich tekutinu a přidejte podle chuti suroviny jako prolisovaný česnek, majoránku a sůl. Dále přidejte vejce a mouku.
- Zapékací mísu vymažte a vysypejte strouhankou. Promíchanou směs vlijte do zapékací mísy a pečte asi 40 minut dozlatova.
- Pokud se v těstě vytvoří bubliny, tak je propichujte. Můžete také toč otočit, aby se propekl i z druhé strany.