Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Tuřínové placičky s limetovou zálivkou

4 porce
do 30 minut
Tuřínové placičky s limetovou zálivkou
Tuřínové placičky s limetovou zálivkou Autor: profimedia.cz
Vyzkoušejte variaci na klasické bramboráky, jen vylepšené o nastrouhaný tuřín, který obsahuje beta-karoten a vitamin C.
Reklama
Reklama

Postup

  1. Předehřejte troubu na 140 °C.
  2. Zálivka: Smíchejte dohromady crème fraîche, limetovou šťávu a kůru. Ochuťte solí a pepřem a dejte vychladit do ledničky.
  3. Do větší mísy dejte nastrouhaný tuřín, bramboru a jablko. Přelijte limetovou šťávou, přidejte estragon, mouku a ochuťte solí a pepřem. Vše důkladně promíchejte.
  4. Malé množství oleje rozehřejte na nepřilnavé pánvi. Naberte lžící směs, dejte ji do pánve a přitlačte tak, aby vznikla kulatá placička. Opakujte, dokud nespotřebujete celou směs. Nejspíš budete muset opékat v několika várkách, hotové placičky proto dejte do trouby, aby se zachovaly teplé. Placičky opékejte na nízké teplotě asi 5 minut po jedné straně, pak opatrně otočte plochým nožem nebo špachtlí. Opékejte druhou stranu, dokud nebude zlatohnědá.
  5. Podávejte s limetovou zálivkou.
Reklama

Tuřínové placičky s limetovou zálivkou Foto:

Tuřínové placičky s limetovou zálivkou, foto: Profimedia.cz

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama