Suroviny
Postup přípravy
Na másle či oleji zpěníme cibulku a přidáme cuketu nakrájenou na malé kousky (i se slupkou)
Přisypeme bazalku, oregano a zalijeme trochou vody
Podusíme a podlijeme vývarem
Nebo můžeme přidat bujon
Po změknutí zeleninu rozmixujeme na kaši, přidáme majoránku, asi 30 g nivy a ještě povaříme
Zjemníme smetanou, případně dosolíme, opepříme či zředíme dle potřeby
Můžeme podávat s osmaženými krutony
Teplota: 160 a 100 °CVhodné pro vegetariány: anoPočet porcí: 5 Obtížnost: pro mírně pokročiléNárodní kuchyně: českáDoba přípravy: do 30 minut Čas vaření: 30 minutRecipe category: polévka / vaření / dušení / restováníPolévkaPolévkaMaďarská zelňačkapostup:Uzená žebra rozporcujeme a dáme vařit s kořením na půl hodiny
Pak je vyndáme a obereme z nich maso
Na pánvi si rozpustíme sádlo, na něm zpěníme cibulku nadrobno nakrájenou a přidáme mouku
Mírně osmahneme a nakonec přidáme mletou papriku
Takto připravenou jíšku přidáme do vývaru z uzených žeber a metlou na mírném ohni rozšleháme, přidáme vymačkané a pokrájené zelí a vaříme asi 20 minut na malém ohni
Mezitím si nakrájíme klobásku a též ji opečeme na pánvi – restujeme na sucho, protože klobáska pustí sama tuk
Uzeninu s obraným uzeným masem dáme do polévky, polévku dosolíme, opepříme a podáváme