Suroviny
Sledujte novou řadu kulinární show Teď vaří šéf!, každou neděli v 18.00 na Primě!
Všechny recepty, bonusová videa a další informace z natáčení najdete ve speciálu:
Odkaz
Teď vaří šéf!
Vítejte v kuchařské škole ZDEŇKA POHLREICHA, šité na míru běžné domácí kuchyně. V každém díle předvede Šéf recepty, které dohromady tvoří perfektně sladěné menu.
Postup přípravy
- Připravte si parní lázeň. Na dno pařáku vložte propíchaný pečicí papír a na něj položte nakrájenou, osolenou a opepřenou zeleninu.
- Lososa očistěte, naporcujte, osolte a opepřete z obou stran a vložte do pařáku. Nechte vařit asi 10 minut.
- Jako přílohu si připravte restované brambory a salát: brambory uvařené ve slupce oloupejte a orestujte na rozehřátém másle. Přidejte lístky tymiánu.
- Avokádo zbavte slupky, pokapejte limetovou šťávou, aby nezčernalo, a nakrájejte. Přidejte nadrobno pokrájenou šalotku, spařené rajče zbavené slupky a jádřinců, sůl, limetovou šťávu a čerstvou bazalku. Promíchejte a nandejte na talíř. Přidejte brambory a lososa posypaného čerstvou citronovou kůrou a solí.