Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Losos marinovaný ve smrkových výhoncích

4 porce
do 10 minut
Losos marinovaný ve smrkových výhoncích
Losos marinovaný ve smrkových výhoncích Autor: David Turecký / Květinová kuchařka
V kuchyni lze využít nejen jedlé květiny. Až půjdete příště na procházku do lesa, přineste si domů mladé smrkové výhonky a můžete začít kouzlit...
Reklama

Suroviny (4 porce)

Reklama

Postup

  1. Smrkové výhonky nakrájejte nadrobno, pepř nadrťte, obojí promíchejte se solí. Směs vetřete z obou stran do očištěného rybího masa. Zabalte do alobalu a nechte uležet v lednici 24 hodin.
  2. Krájejte na tenké plátky. Podávejte jako předkrm s citronem a tmavým žitným chlebem, abyste dodrželi severský kolorit, nebo s bramborami vařenými ve slupce a smetanovou koprovou omáčkou jako kompletní oběd.
  3. Na obrázku jsou použity výhonky smrku ztepilého, květy šťavele kyselého a hluchavky nachové.
Reklama

Losos marinovaný ve smrkových výhoncích  Foto:

Losos marinovaný ve smrkových výhoncích, foto: David Turecký / Květinová kuchařka

Květinová kuchařka – jedlé kvítí a býlí na vaření i zdobení

Květinová kuchařka Foto:

Jana Vlková

Objevte nové chutě a vůně prostřednictvím jedinečných receptů s jedlým kvítím a býlím, které váš talíř promění v malířské plátno plné lákavých barev a tvarů.

Sběr květů bude díky věrným ilustracím herbáře, který je spolu s receptovou částí přehledně rozdělen do čtyř ročních období kytkožrouta, procházkou nejen růžovým sadem.

Kniha Jany Vlkové vám poradí, kam a kdy se na lov kvítí vydat, čím se vyzbrojit nebo jakým místům a rostlinám se naopak vyhnout; obsahuje 99 rostlinných druhů, zajímavé informace i tipy a také recepty na výtečné polévky, saláty, hlavní jídla či sladkosti. Sbírání a následné zpracování darů přírody, to není jen radost z neotřelých pokrmů, ale i cesta k vnitřnímu klidu, pohodě a vyrovnanosti.

Foto receptů: David Turecký, Ilustrace herbáře: Pavla Dvorská

Nakladatelství Smart Press, k dostání na www.smartpress.cz za 449 Kč

Uložit

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama