Dezert:lívance s borůvkami
- mléko 250 ml
Head
- kvasnice 1 kus
Dezert:žloutkové věnečky
- voda 250 ml
Dezert:lívance s borůvkami
- kvasnice 1 kus
Postup přípravy
1 Ve vodě rozpustíme tuk, do kterého přidáme směs na těsto. Rychle mícháme, aby se směs nepřipalovala, a až je těsto hladké, tak ho dáme vychladnout. Do vychladlého těsta zašleháme tři celá vejce. 2. Těsto dáme do „zdobičky“ a vytvoříme malé věnečky o třícentimetrovém průměru. Pečeme v předehřáté troubě 30 minut. Vychladlé věnečky rozkrojíme napůl a naplníme krémem. Pocukrujeme.3. Na krém zahřejeme dvě třetiny mléka a ve zbylé třetině rozmícháme směs na přípravu krému. Vmícháme do teplého mléka a vaříme jako pudink. Utřeme máslo s cukrem a přidáme vychlazený pudink, kterým pak plníme věnečky. Teplota: 160 a 100°CVhodné pro vegetariány: anoPočet porcí: 5Obtížnost: pro mírně pokročiléNárodní kuchyně: česká/ francouzskáDoba přípravy: 2 - 3 hodinyČas vaření: 2 - 3 hodiny včetně chladnutíRecipe category: moučník/ pečení/vaření
Dezert:Lívance s borůvkami
postup:Z vlažného mléka, cukru, mouky a kvasnic a špetky soli umícháme těsto, které necháme na teplém místě vykynout. Na rozpáleném sádle smažíme z téměř tekutého těsta po obou stranách lívanečky.
Borůvkový kompot necháme přijít k varu a vmícháme pudinkový prášek smíchaný s trochou vody. Necháme přejít varem. Za občasného míchání necháme vychladnout.
Lívanečky servírujeme namazané borůvkami, můžeme je ozdobit šlehačkou, tvarohem, kysanou smetanou – jak to máme rádi.