Suroviny
- zakysaná smetana 1 lžíce
 - křen (pasta) 1 lžíce
 - limetková šťáva (z 1 limety)
 - limetková kůra (najemno nastrouhaná) 1 lžíce
 - med 1 lžička
 - zázvor (najemno nastrouhaný) 1/2 lžičky
 - extra virgin olivový olej 2 lžíce
 - krevety (velké, uvařené) 10 ks
 - listový salát (malé lístky) 2 hrsti
 - sůl
 - pepř (čerstvě namletý)
 
Postup přípravy
- Smetanu promíchejte s křenovou pastou a osolte a opepřete čerstvě namletým pepřem.
 - Do skleničky si připravte zálivku: Smíchejte limetovou šťávu s nastrouhanou kůrou, medem a zázvorem. Přilijte olej, uzavřete víčkem a obsah ve skleničce třepáním promíchejte.
 - Opraný a osušený salát promíchejte se zálivkou a naservírujte na talíře. Na něj naskládejte krevety, které ozdobte lžící křenové smetany, a zbylou zálivkou ještě celý předkrm pokapejte.
 - Prima tip: Salát s křenovou smetanou můžete vytvořit i z uzeného lososa.