Suroviny
- zakysaná smetana 1 lžíce
- křen (pasta) 1 lžíce
- limetková šťáva (z 1 limety)
- limetková kůra (najemno nastrouhaná) 1 lžíce
- med 1 lžička
- zázvor (najemno nastrouhaný) 1/2 lžičky
- extra virgin olivový olej 2 lžíce
- krevety (velké, uvařené) 10 ks
- listový salát (malé lístky) 2 hrsti
- sůl
- pepř (čerstvě namletý)
Postup přípravy
- Smetanu promíchejte s křenovou pastou a osolte a opepřete čerstvě namletým pepřem.
- Do skleničky si připravte zálivku: Smíchejte limetovou šťávu s nastrouhanou kůrou, medem a zázvorem. Přilijte olej, uzavřete víčkem a obsah ve skleničce třepáním promíchejte.
- Opraný a osušený salát promíchejte se zálivkou a naservírujte na talíře. Na něj naskládejte krevety, které ozdobte lžící křenové smetany, a zbylou zálivkou ještě celý předkrm pokapejte.
- Prima tip: Salát s křenovou smetanou můžete vytvořit i z uzeného lososa.