Suroviny
- sůl 0.5 lžiček
- banketky (malé - volitelné ) 5 kusů
- ovčí sýr 200 g
- pancetta 5 g
- koření na salát 1 balení
- balsamico 1 lžíce
- dýňová semínka 1 hrst
- červené zelí 1 kus
- saláty 4 kusy
- slunečnicová semínka 1 hrst
- voda 1 lžíce
- máslo 200 g
- česnek 3 stroužky
- mrkev 1 kus
- olivový olej 2 lžíce
- bylinky 1 svazek
Postup přípravy
Natrháme všechny druhy salátu na drobnější kousky. Mrkev očistíme a nakrájíme na nudličky, červené zelí očistíme, zbavíme košťálu a nakrouháme. Salát promícháme, přidáme olej, ocet, sůl, vodu, koření a vše řádně promícháme. Nakonec přisypeme lehce nasucho opražená dýňová a slunečnicová semínka.
Poté si v misce povolíme máslo, přidáme drobně nasekané bylinky, sůl, utřený česnek a promícháme. Na plátky nakrájené pečivo potíráme bylinkovým máslem a před podáváním je lehce rozpečeme s pancettou a sýrem.
Na tenké plátky nakrájenou pancettu dáme opéct do vyhřáté trouby (230 °C) a po třech minutách vyjmeme. Na kraj položíme nakrájený ovčí sýr (jedna kostka), zabalíme do slaniny, zpevníme párátkem a necháme v troubě rozpéct.
Doprostřed talíře položíme salát, navrch roličky pancetty, pokapeme balsamicem a přidáme rozpečené banketky.