Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Květák pod sýrovou peřinkou

2 porce
do 1 hodiny
Květák pod sýrovou peřinkou
Květák pod sýrovou peřinkou Autor: Tereza Sychrová FOODLOVER.CZ
Květák je oblíbená a dostupná surovina, se kterou se dá příjemně kouzlit. Vyzkoušejte recept na lahodný pokrm od Terezy z blogu Foodlover.cz. Podle její rady rozdělte porce do malých mističek, lépe se propečou a servírování je mnohem úhlednější. Ale dobré to bude i ve velké míse :)
Reklama
Reklama

Postup

  1. Květák rozebereme na růžičky a předvaříme v osolené vodě asi 10 až 15 minut tak, aby změkl, ale zároveň zůstal hezky pevný.
  2. V míse rozšleháme mléko/smetanu s vejci, přidáme nastrouhaný sýr, strouhanku, dobře osolíme, opepříme a přihodíme hrst nasekaných bylinek.
  3. Troubu předehřejeme na 200 °C, do malých mističek či do jedné větší zapékací mísy naskládáme na menší růžičky rozebraný květák, osolíme, každou porci poklademe plátkem másla a zalijeme sýrovou směsí.
  4. Pečeme ve vyhřáté troubě, dobu pečení přizpůsobíme velikosti misky, mně to v mističkách trvalo asi 15 minut.
  5. Prima tip: Pokud máte větší květák nebo si rádi pochutnáte na sýrové "kašičce", přidejte ještě jedno vejce, 50 g sýra a trochu smetany.
Reklama

Květák pod sýrovou peřinkou  Foto: Tereza Sychrová FOODLOVER.CZ

Květák pod sýrovou peřinkou. Foto: Tereza Sychrová FOODLOVER.CZ

 

FoodloverKdo je Foodlover.cz ?

Jmenuju se Tereza Sychrová a můj blog vznikl v létě roku 2012 z čisté lásky k jídlu, vášně k vaření a potřeby seberealizace jinde než ve škole a v práci.

Foodlover.cz jsem především já – odmalička velká milovnice jídla a všeho, co s jídlem souvisí, mimo to v posledních letech také milovnice cestování, studentka práv, asistentka v advokátní kanceláři, nenapravitelný nervák, perfekcionista a rozená pečovatelka o své blízké. Všechno se vším souvisí, a tak tyhle moje vlastnosti zároveň hodně utvářejí i podobu blogu.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama