Suroviny
Postup přípravy
- Květák rozebereme na růžičky a předvaříme v osolené vodě asi 10 až 15 minut tak, aby změkl, ale zároveň zůstal hezky pevný.
- V míse rozšleháme mléko/smetanu s vejci, přidáme nastrouhaný sýr, strouhanku, dobře osolíme, opepříme a přihodíme hrst nasekaných bylinek.
- Troubu předehřejeme na 200 °C, do malých mističek či do jedné větší zapékací mísy naskládáme na menší růžičky rozebraný květák, osolíme, každou porci poklademe plátkem másla a zalijeme sýrovou směsí.
- Pečeme ve vyhřáté troubě, dobu pečení přizpůsobíme velikosti misky, mně to v mističkách trvalo asi 15 minut.
- Prima tip: Pokud máte větší květák nebo si rádi pochutnáte na sýrové "kašičce", přidejte ještě jedno vejce, 50 g sýra a trochu smetany.