Suroviny
- vejce 1 g
- kuřecí maso 0.5 kg
- drůbeží bujón 1 g
- kořenová zelenina 1 balení
- dětská krupička 150 g
- petržel 1 svazek
Postup přípravy
Maso a kostku dáme vařit do studené vody. Přivedeme k varu a stáhneme na minimum. Mezitím si připravíme krupicové noky. Rozklepneme vajíčko do hrníčku, přidáme krupici a nasekanou petrželku, umícháme a necháme odstát. Lžící tvoříme noky, které vaříme zvlášť ve vroucí osolené vodě, dokud nevyplavou.
Uschováme je v misce. Vývar s masem scedíme, do čistého vývaru přidáme kořenovou zeleninu a vaříme dál doměkka. Přidáme nakrájené maso a nakonec v polévce prohřejeme uvařené noky.
Polévka
Kuřecí vývar s krupicovými noky