Head
- kuřecí droby 1 dávka
Dezert
- vejce 3 kus
Head
- masox 1 balení
Polévka
- nať 1 dávka
Dezert
- moučkový cukr 60 g
Head
- zelená nať 1 dávka
Dezert
- máslo 150 g
Postup přípravy
1 Ve vodě rozpustíme tuk, do kterého přidáme směs na těsto. Rychle mícháme, aby se směs nepřipalovala, a až je těsto hladké, tak ho dáme vychladnout. Do vychladlého těsta zašleháme tři celá vejce. 2. Těsto dáme do „zdobičky“ a vytvoříme malé věnečky o třícentimetrovém průměru. Pečeme v předehřáté troubě 30 minut. Vychladlé věnečky rozkrojíme napůl a naplníme krémem. Pocukrujeme.3. Na krém zahřejeme dvě třetiny mléka a ve zbylé třetině rozmícháme směs na přípravu krému. Vmícháme do teplého mléka a vaříme jako pudink. Utřeme máslo s cukrem a přidáme vychlazený pudink, kterým pak plníme věnečky. Teplota: 160 a 100°CVhodné pro vegetariány: anoPočet porcí: 5Obtížnost: pro mírně pokročiléNárodní kuchyně: česká/ francouzskáDoba přípravy: 2 - 3 hodinyČas vaření: 2 - 3 hodiny včetně chladnutíRecipe category: moučník/ pečení/vaření
Polévka:Kuřecí vývar s domácími nudlemi
postup:
1. Kuřecí kostry opláchneme a dáme vařit do studené vody. Zeleninu očistíme. Kostry vaříme do změknutí, až maso z koster začne opadávat nebo půjde lehce obrat. Vývar scedíme a do polévky dáme vařit na kostky nakrájenou zeleninu. Vaříme, dokud zelenina nezměkne. Obereme maso a vrátíme je do polévky, kterou dochutíme vegetou, v případě nutnosti kostkou masoxu. Nakonec můžeme přidat nadrobno nakrájenou nať. Polévku podáváme s domácími nudlemi.2. Z vajíčka a mouky si vypracujeme tužší těsto na nudle, které rozválíme na tenký plát. Necháme mírně proschnout a poté nakrájíme na pásky (šířka cca 4 cm). Ty naskládáme na sebe a krájíme nudle. Necháme svařit dva litry osolené vody a nudle uvaříme na skus. Poté je scedíme a důkladně propláchneme studenou vodou. Dáme na dno talíře a přelijeme uvařenou polévkou.