Kuřecí stehýnka s bylinkovým máslem
Zdroj: Johana Pošová
Kuřecí stehýnka s bylinkovým máslem
Zdroj:
Johana Pošová
Moje hodnocení
7x
Ochucené máslo vetřené pod kůži dodá kuřecímu masu neodolatelnou chuť a šťavnatost. S výběrem bylinek můžete volně experimentovat, výborná je třeba šalvěj, majoránka nebo estragon, teď na jaře zkuste verzi s nasekaným medvědím česnekem.
4 porce
90 minut
Suroviny
kuřecí čtvrtky s kostí a kůží
4 ks
Máslo
250 g
čerstvá hladkolistá petržel
1 svazek
čerstvá pažitka
1 svazek
sůl a čerstvě namletý bílý pepř
hladká mouka
1 lžíce
Postup přípravy
Máslo nechte trochu změknout a pak ho v misce rozmačkejte vidličkou. Opláchnuté a osušené bylinky nakrájejte na velmi drobné kousky a promíchejte je s máslem. Směs trochu osolte, případně opepřete, a vytvarujte jako váleček, který zabalte do fólie nebo pečicího papíru a nechte v chladu ztuhnout.
Troubu předehřejte na 200 °C. Uvolněte kůži u kuřat pomocí prstů nebo plochého nože a do vzniklého prostoru vsuňte plátky bylinkového másla. Zvenčí potřete trochou zbylého másla, rozložte do formy a pečte asi 35–45 minut, až bude kuře zlaté. Vypékající se šťávou kuře přelévejte a občas ho podlijte trochou horké vody, aby se nepřipékalo.
Hotové kuře dejte stranou na teplo. Formu postavte na mírný plamen a výpek zaprašte moukou. Ihned zalijte trochou studené vody a za stálého míchání odškrabávejte přípečky ode dna formy. Povařte asi 15 minut na mírném plameni.
Omáčku podle chuti osolte a opepřete a do ještě horké vložte kousek studeného bylinkového másla. Podávejte ke kuřeti.
Nejlepší recepty e-mailem
Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho
webu.