Kuřecí prsa se žlutou kari pastou a fazolkami
Zdroj: Kuchařinka.cz
Kuřecí prsa se žlutou kari pastou a fazolkami
Zdroj:
Kuchařinka.cz
Moje hodnocení
9x
Naprosto úžasné jídlo s indickou chutí. Navíc si můžete být jisti, že většina surovin se nepodepíše na vaší postavě. Naopak! Kari, kurkuma, chilli – všechno vám hezky nastartuje metabolismus a můžete se vrhnout do další práce po příjemném obědu.
2 porce
60 minut
Suroviny
kuřecí prsa bez kůže
2 ks
Olej
Sůl
Cibule
1 ks
Česnek
1 stroužek
nastrouhaný zázvor
2 cm
chilli paprička nebo chilli pasta
Kurkuma
1 lžička
indické kari koření
2 lžičky
Koriandr
1 hrst
Med
1 lžíce
řajčatový protlak
2 lžíce
světlé fazole
1 plechovka
Voda
100 ml
bio bílý jogurt k podávání
1 kelímek
Postup přípravy
Jako první si připravte kari pastu. Do food procesoru dejte nahrubo nakrájenou cibuli, stroužek česneku, nastrouhaný zázvor, chilli, koriandr, kurkumu, kari koření a lžíci medu. Rozmixujte na pastu. Nemáte-li food procesor, použijte klidně tyčový mixér.
Kuřecí prsa nakrájejte na větší díly, vůbec není důležité, jak velké budou. Udělejte to tak, jak se vám to líbí.
Každý díl osolte a potřete trochou vytvořené pasty. Nemusíte ji použít všechnu, zbytek přidáte později.
Rozpalte pánev, nalijte olej a dejte osmahnout prsa ze všech stran, aby se zatáhla. Jakmile budou na povrchu z obou stran hezky opečená, vyndejte je z pánve, přidejte znovu trochu oleje a vsypte na pánev propláchnuté fazole.
Přidejte zbytek pasty.
Hned potom přidejte dvě lžíce rajčatového protlaku.
Nakonec do pánve vraťte maso, podlijte trochou vody a nechte půl hodiny na mírném plamínku probublávat.
Podávejte maso posypané čerstvým koriandrem a s trochou bílého jogurtu. Jako přílohu volte rýži nebo nějaký druh indického chleba (naan).
Nejlepší recepty e-mailem
Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho
webu.