Suroviny
- kuřecí prsa bez kůže 2 ks
- Olej
- Sůl
- Cibule 1 ks
- Česnek 1 stroužek
- nastrouhaný zázvor 2 cm
- chilli paprička nebo chilli pasta
- Kurkuma 1 lžička
- indické kari koření 2 lžičky
- Koriandr 1 hrst
- Med 1 lžíce
- řajčatový protlak 2 lžíce
- světlé fazole 1 plechovka
- Voda 100 ml
- bio bílý jogurt k podávání 1 kelímek
Postup přípravy
- Jako první si připravte kari pastu. Do food procesoru dejte nahrubo nakrájenou cibuli, stroužek česneku, nastrouhaný zázvor, chilli, koriandr, kurkumu, kari koření a lžíci medu. Rozmixujte na pastu. Nemáte-li food procesor, použijte klidně tyčový mixér.
- Kuřecí prsa nakrájejte na větší díly, vůbec není důležité, jak velké budou. Udělejte to tak, jak se vám to líbí.
- Každý díl osolte a potřete trochou vytvořené pasty. Nemusíte ji použít všechnu, zbytek přidáte později.
- Rozpalte pánev, nalijte olej a dejte osmahnout prsa ze všech stran, aby se zatáhla. Jakmile budou na povrchu z obou stran hezky opečená, vyndejte je z pánve, přidejte znovu trochu oleje a vsypte na pánev propláchnuté fazole.
- Přidejte zbytek pasty.
- Hned potom přidejte dvě lžíce rajčatového protlaku.
- Nakonec do pánve vraťte maso, podlijte trochou vody a nechte půl hodiny na mírném plamínku probublávat.
- Podávejte maso posypané čerstvým koriandrem a s trochou bílého jogurtu. Jako přílohu volte rýži nebo nějaký druh indického chleba (naan).