Head
- kuřecí maso 4 kusy
- kořenová zelenina 1 dávka
- sůl 1 špetka
- petržel 1 dávka
- bobkový list 1 kus
Postup přípravy
Kuřecí maso omyjeme a vložíme do hrnce, pak oškrábeme veškerou zeleninu a nastrouháme na hrubším struhadle
Přidáme vodu, kostku bujonu, sůl, bobkový list
Vše uvaříme do měkka
Mezitím si připravíme strouhání ze 150g hrubé mouky, 1 vejce a špetky soli, vše důkladně promícháme na tvrdou hmotu a necháme asi tak 20 minut odležet na teplém místě
Poté nastrouháme na struhadle a vložíme do polévky, na konec přidáme drobně nasekanou petrželku
Strouhání vaříme v polévce zhruba 10 minut
Recept nebyl soutěžící dodán, jedná se pouze o univerzální recept kuřecí polévky s domácím drobením