Head
Postup přípravy
Játra propláchneme pod tekoucí vodou a očistíme. Odstraníme veškeré blanky, žilky a játra nakrájíme na malé kousky. Cibuli nakrájíme nadrobno. Na pánvi rozpustíme lžíci másla a osmažíme cibulku do zesklovatění. Přidáme játra, která zásadně nesolíme. Osmažíme je doměkka (cca 5-8 minut podle velikosti kousků jater). Přidáme tymián a rozmarýn, zalijeme vínem a necháme alkohol odpařit. Směs necháme vychladnout a dohladka rozmixujeme se změklým máslem a smetanou, kterou přiléváme jen pomalu, aby nebyla paštika moc tekutá). Dochutíme solí a pepřem. Vzniklou směs přelijeme do tvořítek, posypeme drcenými mandlemi a necháme v lednici ztuhnout.
Brusinková omáčka: Na pánvi rozehřejeme brusinkový kompot společně s vodou a vínem. Necháme zredukovat. Omáčku podáváme k paštice teplou.