Suroviny
Postup přípravy
1. Nakrájíme si prsní řízky na větší kousky a prolijeme je slivovicí, lehce posypeme bílým pepřem a necháme čtvrt hodiny rozležet. Rozinky dáme do misky a zalijeme deci bílého vína.
2. Špek nakrájíme na malé kostky a na vysoké, rozpálené pánvi necháme vyškvařit, přidáme dvě nadrobno nakrájené cibule, které mírně osolíme a do lehce zlatova osmažíme na špeku. Přidáme půl lžičky kurkumy a opražíme tak, aby se obsah pánve krásně obarvil. Přidáme medailonky i se zbytkem alkoholu a necháme maso zatáhnout. Pak podlijeme dvěma deci bílého vína a přiklopíme poklicí a necháme tři minuty zprudka dusit. Pokličku sundáme, přidáme hřebíček, rozinky bez vína, chilli. Pokud se už víno vydusilo, tak mírně podlít horkou vodou a přiklopit, zmírnit intenzitu tepla a lehce dusit.
3. Ve smetaně na vaření musíme rozmíchat mouku. V samostatném rendlíku prohřát, povařit a během houstnutí míchat. Obsah rendlíku přidat do pánve k masu a dolít víno z rozinek. Nechat pozvolna vařit a občas zamíchat. Dle chuti dosolit.
4. Podáváme s dobrou vařenou nebo dušenou rýží.