Suroviny
- kuřecí maso 1 ks
- bílé víno 150 ml
- cibule 1 ks
- žampion 350 g
- kuřecí vývar 400 ml
- tarhoňa dle potřeby dle potřeby
- parmezán 50 g
- olivový olej
- smetana
- sůl 1 lžička
- pepř
Postup přípravy
Kuřecí prsa omyjeme pod tekoucí vodou, osušíme a očistíme. Maso osolíme a opepříme. Na rozpálenou pánev nalijeme trochu olivového oleje a opečeme maso. Po opečení maso vyjmeme a necháme opéct žampiony. Maso a opečené žampiony přendáme do zapékacího pekáče, přelijeme výpekem a podlijeme 200 ml kuřecího vývaru a dáme do vyhřáté trouby na 170 stupňů dopéct.
Nakrájíme cibuli nadrobno a dáme ji zesklovatět do rozehřáté pánve s trochou olivového oleje. Poté, co cibule zesklovatí, necháme lehce opéct tarhoňu. Podlijeme bílým vínem a necháme zredukovat na třetinu svého objemu. Poté doléváme vývarem, dokud tarhoňa nezměkne. Posypeme nastrouhaným parmazánem a mícháním vše spojíme. Pokud má směs hustší konzistenci, podlijeme vývarem.
Po upečení masa do výpeku vmícháme smetanu, osolíme a opepříme.