Na omáčku
- hořčice 50 g
Head
- koření kuličky nového
- kopr 1 svazek
Postup přípravy
- Lososa nakrájejte na menší filátka. Smíchejte cukr a sůl v poměru 1:2. Do směsi přidejte trochu rumu, hrst drceného nového koření, pepře a jalovčinek.
- Na dno nádoby dejte trochu této směsi, položte kousky lososa, zbytek směsi vetřete do filetu a navrch dejte kopr. Zakryjte fólií a nechte v ledničce asi 4 hodiny marinovat.
- Štěpky namočte do vody a rumu (nebo jiného aromatického alkoholu) a nechte je tekutinu vstřebat. Štěpky nasypejte do aromatizéru nebo do alobalu, který propícháte a položte na zdroj tepla – uhlí nebo plynový hořák dle druhu grilu.
- Maso dejte v děrované misce na rošt, zaklopte poklicí a grilujeme maximálně 20 minut. Podávejte s dipem a bagetkou.
Omáčka:
Zázvor a česnek utřete a smíchejte se všemi ingrediencemi.