Suroviny
- šťáva z kysaného zelí 0.5 l
- uzená slanina 150 g
- uzené koleno 1
- klobása 2
- sušený stroček trubkovitý 150 g
- cibule 2
- česnek 5 kuliček
- nové koření 5 kuliček
- bobkový list 5
- sádlo 2 lžíce
- smetana 1 l
- starý bílý chleba 6 krajíců
Postup přípravy
- Uzené kolínko uvaříme s bobkovým listem, novým kořením a solí doměkka. Sušené houby namočíme a povaříme.
- Na sádle opečeme cibuli, slaninu, klobásku, kolínko, kostičky starého chleba, zalijeme procezeným vývarem z kolene, povařené houby i s vodou, šťávu z kysaného zelí. Ochutíme rozetřeným česnekem, pepřem a solí a povaříme. Nakonec zjemníme smetanou, prohřejeme a podáváme.