Prostřeno: Čawan muši
Pod tajuplným, japonsky znějícím názvem se skrývá vejčená sedlina s kuřetem. Tuhle orientální lahůdku si můžete dát klidně k snídani.
Směs na vytvoření sedliny
Směs na vytvoření sedliny
-
mirin
1 lžíce
-
sůl
1 lžička
-
sojová omáčka
1 lžíce
Postup přípravy
- Na nudličky nakrájená kuřecí prsíčka, houby a pórek krátce povařte ve vodě s mirinem (vínem) a solí. Pak přidejte zelený hrášek.
- Rozmíchejte vajíčka s vychladlým vývarem, saké, mirinem, solí a sójovou omáčkou.
- Do připravených zapékacích misek dejte povařené kuřecí maso, houby, pórek, zelený hrášek, zalijte vaječnou směsí, zakryjte fólií a dejte na pařák.
- Vařte 20 minut na páře a podávejte s výhonky a rýží.
Nejlepší recepty e-mailem
Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho
webu.
Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů
Zdroj receptu
Prostřeno, soutěžící