Head
- vepřový bok 1 kg
- sůl 1/4 hrnek
- cukr 1/4 hrnek
- koření pěti vůní 4 lžíce
- meloun 1/4
- mátové lístky 1 hrst
- thajská bazalka 1 hrst
- koriandr 1 hrst
- česnek
Zálivka
- omáčka hoisin 8 lžice
- limetková šťáva
- rýžový ocet 1 lžíce
- zázvor 1 lžíce
- česnek 1 lžička
- chilli prášek 1 špetka
- olej z hroznových semínek 1.5 lžíce
Postup přípravy
- Bůček naložte do směsi cukru a soli.
- Druhý den maso opláchněte, a dejte na 2 hodiny pozvolna vařit do vody s kořením pěti vůní, jarními cibulkami, zázvorem a solí. Vychlazené maso nakrájené na kostky opečte.
- Smíchejte omáčku hoisin, limetkovou šťávu, ocet, zázvor, česnek, chilli, olej, přidejte kostičky melounu, bylinky a opečený bůček.