Suroviny
- kuřecí maso ks
- zázvor
- sójová omáčka
- bílek 1 ks
- solamyl
- sůl
- chilli papričky
- ananas
- petržel
- bambus
- pórek
- čínské zelí
- cibule
- ocet 1 lžíce
- rajský protlak
- sůl
- cukr
Postup přípravy
Kuřecí maso nakrájíme na tenké plátky, osolíme, okořeníme mírně chilli, lehce zakapeme sójovou omáčkou, obalíme v solamylu a nakonec v bílku. Vše necháme odležet alespoň 30 minut. Na rozpálený olej nasypeme zázvorové koření a zpěníme, odleželé maso orestujeme, pak vyjmeme. Na zbytku oleje (případně přidáme) osmahneme postupně cibuli, pórek, mrkev, petržel, čínské zelí (pokud chceme pikantní, tak chilli papričky). K osmahnuté zelenině přidáme opečené maso, kousky ananasu a bambus. Po chvilce přilijeme protlak, ocet, dochutíme cukrem a solí a za stálého míchání postupně přisypáváme solamyl, dokud není omáčka hustá.