Suroviny
Postup přípravy
1
Brambory oloupeme, nakrájíme a dáme vařit
Uvařené prošťoucháme, přidáme máslo a hladkou mouku a necháme propařit na hodně mírném ohni asi dvacet minut
2
Mezitím si připravíme maso
Prsa opepříme, osolíme a dáme zprudka osmažit na rozpálenou pánev (nejprve kůží dolů)
3
Škubánky vymodelujeme do požadovaných tvarů a dáme je na pánvičku osmažit z obou stran
Maso nakrájíme na tenounké plátky a přeložíme do pekáče
Hotové škubánky s masem necháme dodělat a prohřát ve vyhřáté troubě
4
Z povidel a omáčky demi-glace na pánvičce vymícháme švestkovou omáčku
Dochutíme solí, citronovou šťávou apod
Hlavní chodKuře po indicku s placičkamipostup: 1
Kuře zbavíme kůže
Rozporcujeme ho na malé kousky - čím menší, tím lepší! Jemně ho osolíme a každý kousek masa nařízneme
2
Do misky dáme jogurt, olej, kokos, mléko, kokos, nastrouhanou cibuli na hrubo, prolisovaný česnek, šťávu z malého citronu a ostatní koření
Opět podle chuti jemně osolíme a vše pořádně promícháme
3
Maso naskládáme do pěkné zapékací nádoby, v níž pak budeme jídlo rovnou servírovat, a zalijeme vytvořenou pastou, kterou na maso pořádně vetřeme, aby dobře nasáklo
Necháme ho asi hodinu odležet
Poté upečeme v troubě zhruba při teplotě 200 stupňů dozlatova
Při pečení obracíme, mícháme a poléváme sosem
Kuře se ale nesmí za žádných okolností před pečením ani během pečení polévat vodou!4
Přílohou jsou placky
Z ingrediencí vytvoříme rukou hladké těsto
Konzistence má mít asi jako chlebové, tedy tužší jak na buchty
Vody přidáváme dle potřeby po troškách, až vznikne potřebná tuhost těsta
Z vypracovaného těsta vytvoříme váleček, který nakrájíme na menší kousky a vyválíme z něj slabší placičky
Smažíme v trošce oleje z obou stran
Na placičkách se utvářejí bubliny a to je správné, tak to má vypadat
Jde to rychle, tak pozor, ať se nepřipálí! Barva placek musí zůstat světlá, mírně narůžovělá s tmavšími místy na bublinách
Placičkami potom nabíráme sos z kuřete
Je to výtečné a vše se pojídá rukama