Suroviny
- vykostěná krůtí stehna
- krůtí vývar 1 dl
- Smetana 1 dl
- spařené a loupané mandle
- Jíška
- Máslo
- Cibule
- Česnek 1 stroužek
- kari koření
- čerstvý koriandr
- Olivový olej
- Sůl
- Pepř
Všechny recepty z 17. dílu s tématem KRŮTÍ MASO najdete ve speciálu Teď vaří šéf!, kde nechybějí ani další informace z natáčení, bonusová videa a další "laskominy".
Odkaz
Teď vaří šéf!
Vítejte v nové televizní kuchařské škole ZDEŇKA POHLREICHA, šité na míru běžné domácí kuchyně. V každém díle předvede slavný šéfkuchař šest receptů, jímž dominuje jedna...
Postup přípravy
- V pánvi rozehřejte olivový olej, přidejte kousek másla a orestujte nadrobno nakrájenou cibuli.
- Aby byl česnek jemnější, vyndejte z něj klíček a zbytek přidejte na pánev. Vykostěná stehna pokrájejte, osolte, opepřete a orestujte spolu s cibulí a česnekem. Posypte kari, promíchejte a zalijte vývarem. Přikryjte pokličkou a nechte dusit asi 20 minut, dokud maso nebude měkké.
- Potom omáčku zahustěte hotovou jíškou, maso vyndejte stranou do misky a omáčku nechte ještě 10 minut povařit.
- Přilijte smetanu, promíchejte a přeceďte. K masu přidejte nakrájené mandle a zalijte ho přecezenou omáčkou. Nandejte na talíř a posypte čerstvým koriandrem.