Suroviny
- krevety (oloupané, velikost 16-20) 4 ks
- mrkev (najemno nastrouhaná) 2 lžíce
- balzamikový krém (Kalamáta Papadimitriou tmavý) 2 lžíce
- česnek 1 malý stroužek
- bílý jogurt 50 g
- olivový olej 75 ml
- cibule (malá) 1/2 ks
- koriandr (mletý) 1 lžička
- sůl
- pepř (čerstvě mletý)
Postup přípravy
- Na rozpáleném olivovém oleji orestujte najemno nasekanou cibuli a nastrouhanou mrkev dosklovata.
- Poté přidejte oloupané syrové krevety, nasekaný česnek a 2-3 minutky restujte dál.
- Poté přidejte sůl, pepř, koriandr, balzamikový krém Kalamáta Papadimitriou tmavý, řecký jogurt a trošku vody, zmírněte plamen a omáčku lehce zredukujte.
- Podávejte s čerstvým pečivem, talíř můžete ozdobit nasekanou petrželkou.