Suroviny
- brokolice 1 kg
- máslo 50 g
- cibule 2
- hladká mouka 50 g
- smetana 300 ml
- muškátový květ špetka
- česnek 2 stroužek
- sůl
Postup přípravy
Z brokolice odkrájíme růžičky, košťál nakrájíme nahrubo.Na másle zpěníme nakrájenou cibuli, za stálého míchání zasmahneme mouku, zalijeme dvěma litry vody, vložíme kusy košťálu, trochu osolíme a vaříme asi půl hodiny. Scedíme, vložíme růžičky brokolice, necháme přejít varem, rozmixujeme, zjemníme smetanou, dochutíme muškátovým květem a utřeným česnekem se solí.
Polévka:
Krémová brokolicová polévka
Ingredience:
1 kg brokolice
50 g másla
2 cibule
50 g hladké mouky
300 ml smetany ke šlehání
špetka muškátového květu
2 stroužky česneku
sůl