Kornouty
- mouka 140 g
Krém
- cukr 1 lžíce
Postup přípravy
Žloutky utřeme s cukrem do pěny a přidáme mouku. Ušleháme sníh a zlehka jej do směsi vmícháme. Na plech dáme máslový papír, potřeme ho tukem a lžící lijeme kolečka. Dáme péci.
Je třeba hlídat, kdy začnou okraje hnědnout. Pak je nutné papír ihned sundat z plechu a stáčet kornouty. Kraje máčíme do rozpuštěné čokolády (ztužený tuk, čokoláda na vaření – postavit do vody na plotýnku). Po zatuhnutí čokolády na okrajích plníme kornouty do poloviny krémem.
Na krém nejdříve uvaříme kaši a pak ji vychladlou vyšleháme s máslem. Máslo i kaše musejí mít stejnou teplotu, aby se krém nesrazil.
Druhou polovinu kornoutů plníme šlehačkou se ztužovačem. Nakonec posázíme jahodami.
Dezert
Kornouty plněné krémem
Ingredience:
Kornouty:
- 4 vejce
- 100 g moučkového cukru
- 140 g hladké mouky
Krém:
- ¼ l mléka
- 1 vanilkový pudink
- 1 lžíce cukru