Těsto
- vejce 5 kus
Bílá hmota
- pudink 2 kusy
Těsto
- cukr 1 kus
Tmavá hmota
- cukr 1 dávka
Těsto
- prášek do pečiva 1 lžička
- kakao 2 lžíce
Postup přípravy
1. Vejce, cukr, vanilinový cukr a vanilku ušleháme do pěny, poté přidáme polohrubou mouku a prášek do pečiva. Rozetřeme na pečící papír a dáme do předehřáté trouby na 220 stupňů na 5–10 minut. Stejně upečeme tmavý plát těsta, do kterého přidáme pouze kakao a dáme o jednu lžíci polohrubé mouky méně.
2. Tmavá hmota: Vše šleháme nad párou asi 15–20 minut a poté zašleháme 3 až 4 plátky namočené želatiny. Hladkou hmotu necháme vychladnout a poté ji zašleháme do půl litru ušlehané šlehačky.
3. Bílá hmota: Do půl litru ušlehané šlehačky vmícháme 2 hotové pudinky zastudena, vanilku a rozpuštěnou plátkovou želatinu. Bílou hmotu ozdobíme podle fantazie.
4. Celý plech potřeme cukrářským leskem. Tmavý plát těsta pokapeme mandlovým likérem s troškou rozpustné kávy. Potřeme ho slabou vrstvou šlehačky a položíme světlý plát.
5. Na polovinu plechu rozetřeme tmavou hmotu a na druhou polovinu bílou. Tmavou polovinu pocákáme tekutou čokoládou, kterou rozetřeme nožem. Celý plech dáme ztuhnout na dvě hodiny do chladu.