Suroviny
- mouka
- kachní
Postup přípravy
Kachnu a koření vložíme do hrnce s vodou a vaříme 2 až 3 hodiny. Poté vyjmeme a necháme oschnout. Rozpálíme olej (můžeme použít i fritézu) a opečeme. Nakrájíme na proužky salátovou okurku a jarní cibulku a do mističky dáme hoisin sauce nebo švestkovou omáčku.
Na placičky použijeme asi 200 g mouky. Smícháme ji s vlažnou vodou, lžící cukru a soli. Uválíme placičky a dáme na rozpálenou pánev bez oleje. Na každou placičku dáme trochu hoisin omáčky, jarní cibulku, okurku a naporcované kachní křupavé maso a padáváme.
Předkrm 2
Kachnička s plackami (křupavá aromatická kachna)
Ingredience:
- kachna
- hnědý cukr
- sójová omáčka
- čínské bílé víno
- zázvor a anýz
- jarní cibulka
- okurka
- hoisin omáčka
- mouka
- slunečnicový olej