Na glazírovanou cibulku
- červená cibule 150 g
Head
- sůl 1 dávka
Na glazírovanou cibulku
- cukr 1 lžička
Na omáčku
- hořčice 15 g
Na marinádu
- pomerančová kůra 1 dávka
- sůl 1 špetka
Na omáčku
- pomerančová šťáva 1 lžička
- zázvor 1 dávka
- sůl 1 dávka
Postup přípravy
1
Kachní prsa si nasolíme, opepříme a okmínujeme
Zprudka opečeme necelé dvě minuty nejprve ze strany, kde je kůže, poté z druhé strany
Prsa nesmí být zcela propečená
Necháme odpočinout
2
Připravíme si marinádu
Všechny ingredience smícháme a prsa do ní položíme tak, aby byla celá ponořená
Marinujeme minimálně 12 hodin
3
Omáčku připravíme z vína, do kterého přidáme pomerančovou kůru, džem, brusinky, hořčici, zázvor, necháme povařit
Dochutíme worcesterem, citronovou a pomerančovou šťávou, dosolíme
3
Cibulku nakrájíme na tenké měsíčky
Na pánvičce si na másle rozpustíme cukr a přidáme cibuli
Cibuli necháme oglazírovat (potáhnout)
4
Kachní prsa vyjmeme z marinády, nakrájíme na tenké plátky, přelijeme omáčkou a ozdobíme cibulkou