Suroviny
- kachní prsa 1 ks
- sušené brusinky 100 g
- balzamikový ocet 4 lžíce
- červené víno (suché) 4 lžíce
- rybízový džem 1 lžíce
- hnědý cukr 1 lžička
Postup přípravy
- Kachní prsa odřízněte od kosti a rozdělte na dvě filátka. Maso zarovnejte a kůži propíchejte špejlí. Rozpalte pánev, maso položte kůží dolů a pečte čtyři minuty. Obraťte a pečte dalších asi pět minut. Dejte do teplé trouby.
- Na pánev, ve které se připravovalo maso, vhoďte brusinky, víno balzamikový ocet, džema trochu hnědého cukru. Promíchejte a nechte zredukovat na hustou omáčku.
- Maso nakrájejte na plátky, okořeňte a přelijte omáčkou.