Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Kachní prsa s brusinkovou omáčkou

2 porce
do 30 minut
Kachní prsa s brusinkovou omáčkou
Kachní prsa s brusinkovou omáčkou Autor: Tak vařím já
Kachna se zelím je národní stříbro. Ale potřebuje spoustu času, aby byla taková, jak má být. Pokud nemáte čas, ale chuť na kachnu ano, zkuste minutkovou úpravu kachních prsíček. Je to velká dobrota a na slavnostní tabuli se bude skvěle vyjímat.
Reklama

Suroviny (2 porce)

Reklama

Postup

  1. Kachní prsa odřízněte od kosti a rozdělte na dvě filátka. Maso zarovnejte a kůži propíchejte špejlí. Rozpalte pánev, maso položte kůží dolů a pečte čtyři minuty. Obraťte a pečte dalších asi pět minut. Dejte do teplé trouby.
  2. Na pánev, ve které se připravovalo maso, vhoďte brusinky, víno balzamikový ocet, džema trochu hnědého cukru. Promíchejte a nechte zredukovat na hustou omáčku.
  3. Maso nakrájejte na plátky, okořeňte a přelijte omáčkou.
Reklama

Prima tip: Skvělou přílohou jsou bramborové gnocchi, jsou chu´tově neutrální a krásně vážou omáčku. Maso na teple ještě pustí šťávu, tak ji nezapomeňte přilít do omáčky. Zkuste k masu udělat karamelizovaná jablka. Je to jednoduché. Jablka oloupejte a zbavte jádřinců. Vložte do kastrůlku, zakápněte citronovou šťávou a posypte cukrem. Nechte vařit asi 15 minut, dokud jablka nezkramelizují. Takto upravené maso (bez omáčky) můžete nechat vystydnout a položit ho na variaci zelených salátů. Nebo ho zkuste servírovat s klasickým červeným zelím a knedlíkem, je to příjemná změna :)

Kachní prsa s brusinkovou omáčkou  Foto: Tak vařím já

Kachní prsa s brusinkovou omáčkou , Foto: Tak vařím já

 

Hrubešová - Tak vařím já

Tak vařím já

125 receptů pro vytížené ženy

Úspěšná česká herečka Markéta Hrubešová, nyní známá z televizních obrazovek i jako zdatná kuchařka, představuje své recepty. Z dědictví po babičce a z dalších zdrojů převzala tradiční postupy, avšak snaží se českou i středomořskou kuchyni servírovat v lehké a stravitelné podobě.

Pro moderní a zaměstnanou ženu, která potřebuje nasytit hladové krky během krátké doby, rovněž autorka vybrala ta jídla, jejichž příprava je časově nenáročná.

Názorná publikace s více než 200 fotografiemi Davida Krause.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama