Suroviny
- lískové ořechy (jemně mleté) 150 g
- moučkový cukr 120 g
- strouhanka 20 g
- hrubá mouka 20 g
- vejce 1 ks
- bílek (na namočení celých ořechů)
- lískové ořechy
Postup přípravy
- Mleté lískové ořechy, cukr, strouhanku, hrubou mouku a vejce společně smíchejte. Pokud se těsto hodně lepí, přisypejte trochu mouky.
- Horkovzdušnou troubu předehřejte na 165 °C a připravte si dva plechy, které vyložte pečicím papírem. Z těsta dělejte malé kuličky a pokládejte je vždy po třech kusech k sobě. Lískové oříšky dejte do misky s bílkem a celé je v něm namočte.
- Oříšky pak klaďte po jednom doprostřed každé trojice kuliček. Pečte 17–20 minut a během pečení 2x otevřete a hned zavřete troubu, aby odešla přebytečná vlhkost. Jetelinky by měly být pevné a dát se jednoduše sloupnout z papíru. Poté je skladujte na chladnějším místě v krabičce (ale ne v lednici).