Játrová paštika
- játra 500 g
Játrová paštika
Postup přípravy
1. Na rozpáleném sádle si na pánvi osmahneme cibulku, přidáme pokrájená játra, která opepříme a dvacet minut dusíme podpokličkou. Pak necháme vychladnout. Vystydlou směs vložíme do mixovací nádoby, přidáme koření a vše spolu pořádně rozmixujeme, přidáme máslo a smetanu. Játrovou paštiku dáme do mističek a necháme vychladnout.
2. Chléb: Všechny ingredience spojíme a necháme kynout 45 minut na teplém místě. Po tři čtvrtě hodiny těsto trošku prohněteme a přendáme na plech, vytvoříme bochánek a necháme péct zhruba 45 minut. Nejprve dáme do trouby rozpálené na 200 stupňů, poté ji zmírníme na 180 stupňů.
Předkrm:
Játrová paštika, domácí chléb
Ingredience:
Játrová paštika:
500g vepřových jater
1 větší cibule
2 stroužky česneku
kmín drcený,
majoránka,
1 malé máslo (125 g)
2 lžíce sádla
100 ml smetany,
půl lžičky sušeného tymiánu
pepř a sůl
Domácí chléb:
1 kg hladké mouky
0,5 kg žitné mouky
1 litr vody
60 g droždí
1 lžička soli