Suroviny
- sušené udon nudle 175 g
- zeleninový nebo hovězí vývar 1,5 l
- čerstvý zázvor 5 cm
- instatní miso polévková pasta 1 sáček
- sójová omáčka kikkoman 1–2 lžíce
- červená chilli paprička 1 ks
- Česnek 1 stroužel
- houby – hříbky, šitake, hlíva ústřičná 250 g
- hráškové lusky 100 g
- hovězí svíčková 150 g
- jarní cibulky 2 ks
- limetové klínky
Postup přípravy
- Ve velkém hrnci vroucí osolené vody uvařte nudle podle návodu – trvá to 6–8 minut. Nechte okapat, propláchněte pod studenou vodou a dejte stranou.
- Ve velkém hrnci ohřejte vývar se zázvorem nakrájeným na kostičky. Přidejte miso pastu (nebo thajskou kari pastu) a rybí nebo sójovou omáčku. Přiveďte do varu, přidejte chilli, česnek na tenké plátky a houby a vařte 3 minuty.
- Přidejte lusky a potom maso, oboje nakrájené na tenké nudličky. Na mírném ohni vařte 2 minuty. Ochuťte a podle potřeby přidejte rybí nebo sójovou omáčku.
- Nudle rozdělte do teplých misek a přelijte horkým vývarem. Posypte jarní cibulkou a podávejte s limetovými klínky.