Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Japonská polévka s udon nudlemi

4 porce
do 1 hodiny
Japonská polévka s udon nudlemi
Japonská polévka s udon nudlemi Autor: isifa.com
Máme tip i pro vegetariány: vynechte maso, zdvojnásobte houby, přidejte trochu více lusků a jeden plát mořských řas nori, natrhaný na malé kousky.
Reklama
Reklama

Postup

  1. Ve velkém hrnci vroucí osolené vody uvařte nudle podle návodu – trvá to 6–8 minut. Nechte okapat, propláchněte pod studenou vodou a dejte stranou.
  2. Ve velkém hrnci ohřejte vývar se zázvorem nakrájeným na kostičky. Přidejte miso pastu (nebo thajskou kari pastu) a rybí nebo sójovou omáčku. Přiveďte do varu, přidejte chilli, česnek na tenké plátky a houby a vařte 3 minuty.
  3. Přidejte lusky a potom maso, oboje nakrájené na tenké nudličky. Na mírném ohni vařte 2 minuty. Ochuťte a podle potřeby přidejte rybí nebo sójovou omáčku.
  4. Nudle rozdělte do teplých misek a přelijte horkým vývarem. Posypte jarní cibulkou a podávejte s limetovými klínky.
Reklama

Japonská polévka s udon nudlemi Foto:

Japonská polévka s udon nudlemi                                                                    Foto: isifa.com

Kikkoman - tradiční japonská omáčka

Kikkoman - tradiční japonská přírodně fermentovaná omáčka


Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama