Máme tip i pro vegetariány: vynechte maso, zdvojnásobte houby, přidejte trochu více lusků a jeden plát mořských řas nori, natrhaný na malé kousky.
4 porce
60 minut
Suroviny
sušené udon nudle
175 g
zeleninový nebo hovězí vývar
1,5 l
čerstvý zázvor
5 cm
instatní miso polévková pasta
1 sáček
sójová omáčka kikkoman
1–2 lžíce
červená chilli paprička
1 ks
Česnek
1 stroužel
houby – hříbky, šitake, hlíva ústřičná
250 g
hráškové lusky
100 g
hovězí svíčková
150 g
jarní cibulky
2 ks
limetové klínky
Postup přípravy
Ve velkém hrnci vroucí osolené vody uvařte nudle podle návodu – trvá to 6–8 minut. Nechte okapat, propláchněte pod studenou vodou a dejte stranou.
Ve velkém hrnci ohřejte vývar se zázvorem nakrájeným na kostičky. Přidejte miso pastu (nebo thajskou kari pastu) a rybí nebo sójovou omáčku. Přiveďte do varu, přidejte chilli, česnek na tenké plátky a houby a vařte 3 minuty.
Přidejte lusky a potom maso, oboje nakrájené na tenké nudličky. Na mírném ohni vařte 2 minuty. Ochuťte a podle potřeby přidejte rybí nebo sójovou omáčku.
Nudle rozdělte do teplých misek a přelijte horkým vývarem. Posypte jarní cibulkou a podávejte s limetovými klínky.
Nejlepší recepty e-mailem
Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho
webu.