Omáčka
K podávání
- zelený chřest 200 g
- bílá ředkev 120 g
- řeřicha (výhonky) 20 g
Postup přípravy
- Očištěnou břišní část tuňáka osolte a opepřete čerstvě namletým černým pepřem.
- Omáčka: Rýžové víno mirin, ocet, cukr a japonskou hořčici lehce provařte, jakmile je vše rozmíchané, přidejte miso pastu a opět vše dobře rozmíchejte, a nakonec přidejte máslo.
- Zelený chřest oloupejte, spařte krátce v osolené vodě a ihned prudce zchlaďte.
- Bílou ředkev oloupejte a nakrájejte škrabkou na širší proužky, které propláchněte ve studené vodě.
- Na rozpálenou pánev položte tuňáka a zprudka a krátce jej opečte ze všech stran. Nakrájejte na plátky.
- Omáčku dejte na talíř, přidejte na másle opečený chřest a na plátky opečeného tuňáka. Ozdobte nakrájenou bílou ředkví a výhonky z ředkve.
Šéf je zpět a s ním i druhá řada pořadu, během kterého navštíví osm skvělých restaurací a zavzpomíná na to nejlepší, co se odehrálo během natáčení pořadu Ano, šéfe!. Poznejte dalších osm skvělých kuchyní, osm perfektních kuchařů, spoustu triků, které vám usnadní přípravu večeře či slavnostního oběda. Osvojte si pohled Zdeňka Pohlreicha na efektivní vaření. Sledujte každý pátek ve 23.30 a v neděli v 10.15 na Primě. Celé epizody i bonusové materiály najdete na stránce o pořadu Jak to bylo, šéfe?
Všechny recepty z pořadu Jak to bylo, šéfe? nejdete v této kolekci: